PAR TJERAO RUMUNJA DA SPAVA U ORMARU ISPOD STUBIŠTA I DAVALI MU 8 KN ZA KEKSE: / On ih volio kao obitelj

Osuđen par koji je tjerao Rumunja da živi poput Harryja Pottera u ormaru ispod stubišta i davali mu samo funtu za kekse

8.2.2019.
22:44
Getty Images
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedan egleski par iz Bristola, koji je natjerao ranjivog Rumunja da živi poput Harryja Pottera u ormaru ispod stubišta, kontrolirao njegove prihode i davao mu oko 8 kuna (1 funtu) na dan za kekse, osuđeni su prema Zakonu o modernom ropstvu, piše Independent.

Nakon suđenja u Bristol Crown Courtu, porotnici su proglasili 26-godišnjeg Iona Boboca i 24-godišnju Christianu Tudor-Dobre krivima za prijevaru i primoravnje osobe na prisilni rad.

Snimali iživljavanje nad njim

Rumunja su prisiljavali jesti “jako začinjenu hranu”, morao je plesati i izvoditi druge fizičke izazovem, a par je sve su to zabilježio na videosnimkama.

31-godišnjem muškarcu zabranjivali su koristiti kupaonicu ili kuhinjski stol, pa je morao jesti i prati se vani. Mora je čak piti vodu iz vanjskog crijeva i koristiti šumu kad je trebao na toalet. Na njega su bacali jaja i brašno, a on ih je, usprkos tome, poimao kao "obitelj".

Iako je radio u klaonici i zarađivao između 300 i 350 funti tjedno, muškarac je dobivao samo za autobusnu kartu i 1 funtu za kekse.

Susjedi alarmirali policiju

Srećom, susjedi su upozorili policiju putem telefonske linije za pomoć modernim robovima nakon što su vidjeli žrtvu kako se pere u vrtu koristeći umivaonik napravljen od hrpe kamenja.

Policajci su u srpnju prošle godine posjetili dom para i uhitili dvojicu muškaraca i ženu. "Kad smo našli tog čovjeka, izgledao je pothranjen i patio je od rana na nogama. Nitko ne bi trebao biti tretiran na ovaj način", rekao je policajac koji vodio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali