tajna stara 55 godina / Ozloglašeni ubojica otkrio gdje je zakopao tijelo žene: Zamijenili je za suprugu tajkuna Murdocha

Image
Foto: Profimedia

Muriel McKay bila je žrtva otmice Nizamodeena Hoseina i njegova brata Arthura Hoseina nakon što su je krivo zamijenili za suprugu medijskog tajkuna Ruperta Murdocha.

7.3.2024.
15:29
Profimedia
VOYO logo

Ozloglašeni ubojica rekao je britanskim detektivima gdje je zakopao ostatke svoje žrtve prije 55 godina, nakon što su otišli u njegov dom na Karibima kako bi ga intervjuirali. Nizamodeen Hosein je osuđen za otmicu i ubojstvo Muriel McKay. Ona je bila je žrtva otmice Nizamodeena Hoseina i njegova brata Arthura Hoseina nakon što su je krivo zamijenili za suprugu medijskog tajkuna Ruperta Murdocha.

Ovaj se tjedan pristao sastati s timom detektiva Scotland Yarda u svom rodnom Trinidadu gdje je deportiran nakon što je odslužio 20 godina u britanskom zatvoru. javlja Sky News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u Trinidadu i uspjeli smo jučer razgovarati s Nizamodeen Hosein i započeti proces intervjua. Bio je sretan što je razgovarao s nama i nadamo se da ćemo nastaviti s njim razgovarati sljedećih nekoliko dana. Napredujemo u suradnji s lokalnom policijom", kazala je Katherine Goodwin.

Image
MASAKR U BEOGRADU /

Roditelji zgroženi svjedočenjem oca dječaka ubojice: 'Strašno je i sramotno što je govorio'

Image
MASAKR U BEOGRADU /

Roditelji zgroženi svjedočenjem oca dječaka ubojice: 'Strašno je i sramotno što je govorio'

Prođite kroz kuhinjska vrata...

Vjeruje se da je Hosein (76) ponovio ono što je rekao Murielinoj kćeri Dianne McKay i njezinu unuku Marku Dyeru da je Muriel umrla od srčanog udara na farmi njegova brata Arthura u Hertfordshireu, dok su pregovarali otkupninu i ženu zakopali pod gomilom gnojiva iza staje. Sky News je snimio taj sastanak, na kojem je Hosein pokazivao stare i nove fotografije farme i proučavao računalno generirane slike kako bi odredio mjesto ukopa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prođite kroz kuhinjska vrata, prođite kroz otvoreno zemljište, skrenite lijevo i to je dva metra od živice, tamo je tijelo", kazao je.

Image
Foto: Profimedia

Ozloglašeni ubojica rekao je britanskim detektivima gdje je zakopao ostatke svoje žrtve prije 55 godina

Tjedan dana kasnije, nakon što je proučila snimke Sky Newsa, Goodwin je rekla da smatra da su Hoseinovi dokazi "uvjerljivi", ali da se želi susresti s njim licem u lice. Ona se nada da će prikupiti dovoljno dokaza koji će opravdati novu pretragu na farmi u blizini sela Stocking Pelham ili da će potaknuti Ministarstvo unutarnjih poslova da ukine nalog za deportaciju Hoseina i pusti ga da se nakratko vrati na farmu kako bi policiji pokazao gdje točno treba kopati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah su shvatili pogrešku

McKay su oteli su iz njezinog doma u južnom Londonu krajem prosinca 1969. braća Hosein, a za koju su mislili da je Anna, supruga Ruperta Murdocha. Zapravo ona je bila supruga Murdochova zamjenika, sugrađanina Australca Alicka McKaya.

Otmičari su odmah shvatili svoju pogrešku, ali su nastavili sa svojom zavjerom i tražili otkupninu od milijun funti za njezin siguran povratak. U to vrijeme Muriel je već bila mrtva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđeni su na doživotni zatvor, poričući bilo kakvu ulogu u otmici i odbijajući reći što se dogodilo njihovoj žrtvi. Nizam je bio uvjeren da otkrije ono što sada kaže da je istina nakon što je obitelj McKay unajmila odvjetnika da ga ispita. Tamo živi sam u siromaštvu, ali je odbio obiteljsku ponudu od 50.000 dolara da prizna i razgovarao je s njima besplatno.

Policija je prije dvije godine bezuspješno iskopala dio poljoprivrednog zemljišta u Hertfordshireu, no obitelj je inzistirala na tome da su pretražili pogrešno područje. Vlasnik farme Ian Marsh odbio je dopuštenje za novo iskopavanje, ali je u međuvremenu rekao da će dopustiti policiji da se vrati bez naloga za pretragu ako smatraju da imaju dovoljno dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijemo koliko je ovo frustrirajuće i teško za Murielinu obitelj i još uvijek radimo na pronalaženju njezinih ostataka", kazala je Goodwin u službenoj izjavi.

"Nedavno smo se susreli s Murielinom obitelji i drugima kako bismo razgovarali s njima i prikupili informacije dobivene tijekom njihova posjeta Trinidadu. Zahvalni smo im na vremenu i pomoći. Pregledali smo i procijenili ove informacije kako bismo odredili sljedeće korake u našoj istrazi, što uključuje je li daljnja pretraga primjerena.Ostajemo u kontaktu s obitelji i obavijestit ćemo ih", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Eksplozija bankomata u Motovunu: Traga se za počiniteljem, on nestao s neupotrebljivim novcem

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo