Play ponuda

OTIŠLA U ŠETNJU: / Orangutanica prešla na drugu stanu ograde u ZOO-u

Image
Foto: Twitter

Znatiželjna orangutanica primjećena je na 'ljudskoj' strani ograde u zoološkom vrtu u Perthu, Australija, kada se je odlučila za malu šetnju među posjetiocima.

28.7.2015.
9:03
Twitter
Play ponuda

Petogodišnja sumatranska orangutanica po imenu Teliti zaigrano se penjala po ogradi pred iznenađenim, ali ne i uplašenim posjetiocima.

Nadzornica za primate u perthskom Zoo-u Holly Thompson izjavila je da Telitino znatiželjno ponašanje i kratki izlet s druge strane ograde nije neobičan za njenu dob i temperament.

"Teliti je jako druželjubiva i znatiželjna mlada orangutanica", rekla je Thompson. "Jutros je, poput mnogih drugih avanturistički raspoloženih petogodišnjaka, odlučila testirati svoje granice, ali je uskoro shvatila da joj je ipak najbolje u njenoj orangutanskoj koloniji".

Kako je Teliti rođena u Zoo-u, bila je mirna i dopustila je čuvarima da je odvedu u njenu nastambu.

Ovo nije prvi put da je sumatranski orangutan pobjegao iz perthskog Zoo-a. Godine 2009. orangutanica Pulang pobjegla je i svog kaveza koristeći uže za penjanje. Pulang je odvezala uže a zatim se zanjihala preko ograde u susjedni vrt.

S obzirom da dosta životinja postaju bjegunci, u zoološkom vrtu u Perthu odlučili su promijeniti svoje sigurnosne procedure kako bi u buduće spriječili ovakve slučajeve.

IFLScience/Danas.hr

Play ponuda
Play ponuda