OGLAS

Pretužno / Otac tijelom pokušao spasiti sina iz ruševina, a onda sam završio pod njima: 'Čuli su se vapaji, ali sada su se utišali...'

Image
Foto: Profimedia

Miloud je bio šef lokalne policije, a živio je ovdje sa suprugom i njihovo dvoje djece. Najmlađe dijete, kći, preživjela je i sada je u bolnici u Marakešu sa slomljenom nogom. Njegova supruga i sin još uvijek se vode kao nestali

11.9.2023.
9:19
Profimedia
VOYO logo

Više od 2100 ljudi poginulo je u stravičnom potresu koji je u petak pogodio Maroko, a još 2421 osoba je ozlijeđena. Situacija je osobito teška u selu Amizmiz koje se nalazi u podnožju planine Atlas koje je pretvoreno u hrpu ruševina, prenosi Sky News.

Mještanka Hafida ispričala je kako je njen brat Miloud živio u jednoj od kuća koje su stradale u potresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije dva dana ovdje su bile dvije kuće. Sada nema gotovo ništa. Jedino što je ostalo je hrpa betona. To su podovi koji su se jednostavno srušili i sada stoje poput palačinki na hrpi", rekla je Hafida.

Djevojčica je spašena iz svog uništenog doma, ali njen otac je poginuo, a majka i brat se smatraju mrtvima. Potres je ovo područje pogodio s iznenadnom silovitošću, valom razaranja, a zatim, za neke, mučnim čekanjem pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hafida tiho jeca. Njen brat, Miloud, bio je šef lokalne policije, a živio je sa suprugom i njihovo dvoje djece. Najmlađe dijete, kći, preživjela je i sada je u bolnici u Marakešu sa slomljenom nogom. Njegova supruga i njihov sin još uvijek se vode kao nestali.

Miloudovo tijelo je već pronađeno. Usmrtile su ga ruševine koje su pale na njega dok je ležao preko sina pokušavajući ga zaštititi. Stvarnost je, zna ona, da ni majka ni sin neće biti pronađeni živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U početku su se mogli čuti njegovi vapaji za pomoć, no sada su se utišali. To je užasna priča i ponavlja se diljem ove regije.

POGLEDAJTE VIDEO: Val smrti poharao Maroko: Više od 2000 mrtvih, u kritičnom stanju 1500 ljudi. Spasioci u ruševinama traže preživjele

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo