OŠTETIO FIRMU ZA MILIJUN EURA? Bivši direktor mostarskog Aluminija: / 'Nisam kriv ni za jednu napisanu riječ iz optužnice'

Započelo je suđenje bivšem direktoru mostarskog Aluminija, Ivi Bradvici koji je na čelu nekadašnjeg giganta bio u razdoblju od 2010. do 2013. godine

10.3.2021.
11:52
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bivši direktor Aluminija iz Mostara Ivo Bradvica u srijedu se izjasnio da nije kriv, na početku suđenja koje se pred Općinskim sudom u Mostaru vodi na temelju optužnice županijskog hercegovačko-neretvanskog tužiteljstva, koje ga tereti da je ovaj nekadašnji gigant oštetio za milijun eura.

"Časni sude, ne osjećam se krivim. Nisam kriv ni za jednu napisanu riječ iz optužnice", rekao je Bradvica. Ivo Bradvica bio je na čelu mostarskog Aluminija u razdoblju od 2010. do 2013. godine. Županijsko tužiteljstvo tereti ga za nesavjestan rad u službi tako što je 2011. godine prihvatio lošiju ponudu za razmontiranje pogona Glinice. Na taj je način, po navodima optužnice, oštetio je mostarski Aluminij za najmanje milijun eura.

Mostarski Aluminij ugašen je sredinom srpnja 2019.

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije je početkom ove godine od Financijske policije Federacije BiH preuzelo šest izvještaja protiv više bivših direktora koje se tereti za kriminalne radnje u nekadašnjem gigantu. Istraga po tim prijavama se nastavljaju. Mostarski Aluminij ugašen je sredinom srpnja 2019. godine nakon što su dugovanja i gubici premašili 220 milijuna eura, nakon čega je 900 radnika ostalo bez posla.

U ovoj kompaniji najveći pojedinačni vlasnik je Federacija BiH s udjelom od 44 posto, jednako toliko imaju radnici mali dioničari, dok je hrvatska vlada suvlasnik 12 posto dionica. Izraelska grupacija M.T. Abraham Group, kojoj su iznajmljeni pogoni Ljevaonice, ponovno je pokrenula proizvodnju u mostarskoj kompaniji potkraj prošle godine, te su ponovno angažirali 170 nekadašnjih radnika.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali