NEPROMIŠLJENOST GA JE STAJALA ŽIVOTA: / Talentirani igrač ragbija pojeo puža i ostao paraliziran, danas je umro

Image
Foto: Screenshot

Umro je nekad talentirani ragbijaš Sam Ballard koji je pojeo puža i zarazio se opasnim parazitom

5.11.2018.
16:26
Screenshot
VOYO logo

Umro je muškarac koji je kao 19-godišnjak ostao paraliziran nakon što je pojeo vrtnog puža balavca. Sam Ballard, koji je bio talentirani igrač ragbija, umro je u 28. godini prošlog petka, okružen obitelji i prijateljima, ubrzo nakon što je posljednji put rekao majci da je voli, piše Mirror.

Samova nesretna priča započela je na prijateljevoj zabavi 2010. godine u Sydneyu kada je prihvatio izazov i pojeo puža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sjedili smo i uživali u noći uz vino. Pravili smo se odraslijima nego što smo bili i onda je naišao taj puž. Razvila se rasprava, "Trebam li ga pojesti? Sam je otišao i pojeo ga. Bum! Tako se to dogodilo", rekao je Samov prijatelj Jimmy Galvin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao je u komu te se nakon 420 dana probudio paraliziran

Prevezen je u bolnici gdje je ustanovljeno da je inficiran parazitom koji napada pluća. Parazit se obično nalazi u glodavcima, međutim može se naći i u puževima ako dođu kontakt sa štakorovim izmetom koji sadrži parazit imena Angiostrongylus cantonensis

Zarazivši se eozinofilnim meningo-encefalitisom, nesretni Sam proveo je 420 dana u komi. Kada se probudio više nije bio isti, postao je kvadriplegičar budući da mu je parazit uzrokovao upalu mozga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samova majka Kate nikada nije odustala od nade da će joj sin ponovno moći hodati i pričati, iako je shvaćala da više nikada neće biti isti.

Život mu je bio promijenjen zauvijek

Bolest je iz temelja i zauvijek promijenila život kako Samu tako i njegovoj majci. Pušten je kući iz bolnice prije tri godine i mogao se kretati u motoriziranim invalidskim kolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patio je od epileptičkih napada pa su prijatelji prikupili novac za njegovu cjelodnevnu njegu. Osim toga, nije mogao kontrolirati tjelesnu temperaturu i hranili su ga preko cijevi.

Kada mu je 2016. godine skraćen invalidski dodatak od 492.000 dolara na samo 135.000 dolara, obitelj je ostala u dugovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo