OGLAS

U LUČKOM GRADU / Ogromna eksplozija u Indiji: Poginulo sedmero ljudi, 24 ih ranjeno. Još se ne zna uzrok

Image
Foto: Profimedia

Tvrtka će također pokriti medicinske troškove ozlijeđenih radnika i dati 30.000 dolara po osobi u slučaju bilo kakvog trajnog invaliditeta

30.11.2023.
14:30
Profimedia
VOYO logo

 U eksploziji skladišnog rezervoara poginulo je sedmero ljudi i ranjeno 24 u tvornici indijskog proizvođača specijalnih kemikalija Aether Industries u zapadnom lučkom gradu Suratu, potvrdila je tvrtka u četvrtak.

Uzrok eksplozije tek treba biti utvrđen, rekao je službenik gradske vatrogasne službe Omprakash Mishra, iako je požar koji je izazvala ugašen. Dvadeset i četiri ozlijeđena radnika u bolnici su na liječenju, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dionice Aether Industries pale su čak 6,2 posto u četvrtak, nakon što su ih vijesti o eksploziji srušile za 8,4 posto prethodnog dana.

Image
11 hospitaliziranih /

Indija: Devet mrtvih zbog curenja plina u tvornici

Image
11 hospitaliziranih /

Indija: Devet mrtvih zbog curenja plina u tvornici

"Sve regulatorne i vladine naknade obiteljima svih smrtno stradalih isplatit će se ekspeditivno i u potpunosti", stoji u priopćenju Aether Industriesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obećali su dati dodatnu odštetu u visini 59.984 dolara obiteljima žrtava.

Tvrtka će također pokriti medicinske troškove ozlijeđenih radnika i dati 30.000 dolara po osobi "u slučaju bilo kakvog trajnog invaliditeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aether će zatvoriti pogođeni pogon u Suratu "na nekoliko dana kako bi se obavila revizija konstrukcije, forenzika (i)nadzor", rekao je Reutersu izvor koji je želio ostati anoniman.

Policija u državi Gujaratu, gdje se eksplozija dogodila, ranije je rekla Reutersu da je iz tvornice izneseno sedam tijela, dodajući da vlasti sada obustavljaju potragu za nestalim radnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Indija je četvrta zemlja koja je sletjela na Mjesec i tako uzela dio svemirskog kolača. Počela utrka 21. stoljeća

Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo