ZBOG WAGNERA / Oglasilo se ministarstvo oko Hrvata u Moskvi: 'Ponašajte se u skladu s pravilima i izbjegavajte okupljanja'

Image
Foto: Profimedia

Veleposlanstvo stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti, dodaje se u priopćenju

24.6.2023.
17:53
Profimedia
VOYO logo

Hrvatsko veleposlanstvo u Moskvi preporučuje hrvatskim državljanima koji se nalaze u ruskim gradovima i regijama gdje su povećane mjere sigurnosti da se ponašaju u skladu s tim pravilima i izbjegavaju mjesta većih okupljanja, objavilo je u subotu ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Upitano o stavu prema situaciji u Rusiji nakon izbijanja pobune plaćeničke skupine Wagner i njihove najave pohoda na Moskvu hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova odgovorilo je Hini da prati događanja u Rusiji i da razmjenjuje informacije s državama članicama Europske unije te međunarodnim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatsko veleposlanstvo u Moskvi predlaže svim hrvatskim državljanima koji se nalaze u gradovima i regijama gdje su povećane mjere sigurnosti da se ponašaju u skladu s tim pravilima i izbjegavaju mjesta većih okupljanja", stoji u odgovoru ministarstva vanjskih poslova.

Image
IZNENAĐUJUĆE? /

VIDEO Rusi Wagnerovce dočekuju raširenih ruku, s besplatnom hranom i vodom: 'Izgledaju umorno'

Image
IZNENAĐUJUĆE? /

VIDEO Rusi Wagnerovce dočekuju raširenih ruku, s besplatnom hranom i vodom: 'Izgledaju umorno'

Veleposlanstvo stoji na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti, dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je da će slomiti ono što je nazvao "oružanom pobunom", nakon što je vođa pobunjenih plaćenika Jevgenij Prigožin u subotu rekao da je preuzeo kontrolu nad južnim gradom Rostovom u sklopu pokušaja svrgavanja vojnog vodstva.

Dramatičan obrat, s mnogim nejasnim detaljima, čini se kao najveća domaća kriza s kojom se Putin suočio otkako je zapovjedio opću invaziju na Ukrajinu - koju je nazvao "specijalnom vojnom operacijom" - u veljači prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Šef Wagnerovih plaćenika najavio povlačenje iz Bahmuta: 'Ovi momci su danas umrli, krv je još svježa'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo