ODOBRENA PRODAJA PILETINE PROIZVEDENE U - LABORATORIJU: / Koliko grumena biste željeli kupiti? Cijena je - boli glava

Image
Foto: Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Tvrtka je priopćila da će se meso prodavati u grumenima, a prije je rečeno da će svaki grumen koštati 50 dolara (oko 300 kuna).

2.12.2020.
9:01
Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Play logo

Singapur je dao američkom start-up poduzeću Eat Just zeleno svjetlo za prodaju svog pilećeg mesa uzgojenog u laboratoriju, a tvrtka kaže da je to prvo regulatorno odobrenje na svijetu za takozvano čisto meso koje ne dolazi iz zaklane životinje.

Potražnja za alternativama običnom mesu raste zbog zabrinutosti potrošača oko zdravlja, dobrobiti životinja i okoliša. Opcije biljnog mesa, koje populariziraju Beyond Meat Inc i Impossible Foods, sve se češće pojavljuju na policama supermarketa i jelovnicima restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

No, takozvano čisto ili uzgojeno meso, koje se uzgaja iz stanica izvan životinje, još je u početnoj fazi.

"Prva regulatorna dozvola na svijetu za stvarno visokokvalitetno meso stvoreno izravno iz životinjskih stanica za sigurnu prehranu ljudi otvara put za predstojeće malo komercijalno lansiranje u Singapuru", izvijestio je Eat Just u srijedu.

Tvrtka je priopćila da će se meso prodavati u grumenima, dodajući da će detalji o lansiranju proizvoda uslijediti kasnije. Prije je rečeno da će svaki grumen koštati 50 dolara (oko 300 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo