Vatrogasci nastoje ugasiti požar u naftnoj rafineriji na jugu Teherana, a za sada nema izvještaja o žrtvama, javljaju iranski državni mediji.

Iranska poluslužbena novinska agencija Tasnim objavila je da su obustavljene sve operacije u postrojenju Tondguyan, dok vatrogasci gase požar. 

"Curenje iz cjevovoda ukapljenog plina uzrokovalo je požar", rekao je Mansour Darajati, šef službe za krizno upravljanje u Teheranu, za državnu televiziju. 

Shaker Khafaii, na čelu Tehran Oil Refining Co, kompanije koja vodi tu rafineriju, odbacio je mogućnost sabotaže, objavila je iranska državna televizija.

Požar potopio i najveći brod mornarice

Iranski mediji su objavili da su vozila hitne pomoći i vatrogasci poslani na mjesto događaja, dok je televizija izvijestila o gustom crnom dimu koji se izdiže iz rafinerije. 

Nema zasad informacija o mogućim žrtvama ili ranjenima, no sve su obližnje bolnice u pripravnosti. Na licu mjesta je i nekoliko timova Crvenog polumjeseca.

Požar u rafineriji izbio je nekoliko sati nakon što se zapalio najveći brod iranske mornarice Kharg, koji je kasnije potonuo u Omanskom zaljevu.

Po riječima stanovnika Teherana, gusti oblaci dima mogu se vidjeti iz više naselja u južnom dijelu grada.