OBJAVLJENE SNIMKE / Misteriozni projektil stigao skoro do Moskve: Pazite gdje je zaglavio

Image
Foto: Telegram/Screenshot

Objavili su i fotografiju i snimku predmeta koji se zaglavio u granama stabla. Stanovnici su prvo mislili da je dron, a zatim su zaključili da je projektil

6.3.2024.
21:49
Telegram/Screenshot
VOYO logo

Misteriozni projektil pao je nedaleko od Moskve u srijedu ujutro. U tom trenutku dio ruskog teritorija napadale su bespilotne letjelice.

Kanal VChK-OGPU, koji navodno dobiva povlaštene informacije od ruskih snaga sigurnosti, navodi da su stanovnici grada Puščino, koji se nalazi 100-tinjak kilometara južno od ruske prijestolnice, "prijavili pad nekog predmeta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavili su i fotografiju i snimku predmeta koji se zaglavio u granama stabla. Stanovnici su prvo mislili da je dron, a zatim su zaključili da je projektil.

Vlasti u tri ruske regije, Belgorod, Voronjež i Kursk, upozorile su na napad dronovima tijekom noći. Jaka je eksplozija potresla kombinirani energetski kompleks toplane i elektrane u gradu Šagonar u južnom Sibiru u srijedu ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkad je Vladimir Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu, Rusija je na udaru bespilotnih letjelica. Neki dronovi stigli su do Moskve. Napadi su uglavnom usmjereni na skladišta i spremišta streljiva.

Aleksander Gusev, guverner ruske regije Voronjež, izjavio je da su sustavi protuzračne obrane oborili tri drona. Baza, Telegram kanal na ruskom jeziku, rekao je da se jedan od oborenih dronova približavao vojnoj zračnoj luci, a ostali su bili usmjereni na skladište nafte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina je posljednjih tjedana pojačala napade na ruska naftna središta i rafinerije, prisilivši Moskvu prošlog mjeseca da odobri privremenu zabranu izvoza benzina. Dronovi su napali skladište goriva i maziva te rudarsko i prerađivačko postrojenje u okrugu Železnogorsk u Kursku, rekao je čelnik te regije Roman Starovojt.

Image
POGLEDAJTE VIDEO /

Rusija: 'Oborili smo ukrajinske projektile'; Ukrajina: 'Pogodili smo ruski sustav protuzračne obrane'

Image
POGLEDAJTE VIDEO /

Rusija: 'Oborili smo ukrajinske projektile'; Ukrajina: 'Pogodili smo ruski sustav protuzračne obrane'

Dižu se crni oblaci dima

Neprovjereni videosnimci na ruskim Telegram kanalima prikazuju oblake crnog dima koji se uzdižu u nebo u regiji Kursk, kao i štetu u tvornici željezne rude Mihajlovski GOK koja je u vlasništvu Metalloinvesta, najvećeg ruskog proizvođača željezne rude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, kao rezultat napada bespilotnim letjelicama u okrugu Železnogorsk, zapalio se spremnik goriva u skladištu goriva i maziva Mihajlovskog rudarsko-prerađivačkog pogona", objavila je novinska agencija TASS.

TASS kaže da postrojenje radi normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo ozlijeđenih, trenutno se poduzimaju potrebne mjere na gašenju požara", navodi se.

Napadi ukrajinskih bespilotnih letjelica posljednjih su tjedana opetovano gađali ruske rafinerije nafte i drugu energetsku infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regija Kursk je pod redovitim napadima iz Ukrajine otkako je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u veljači 2022.

Vlasti u ruskim regijama Belgorod i Voronjež, koje su također redovite mete napada, rekle su da su i tamo oborene ukrajinske bespilotne letjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Telegram kanal Baza koji je blizak ruskim snagama sigurnosti, izvijestio je da su dronovi oboreni iznad Voronježa pokušavali napasti vojnu zrakoplovnu bazu i skladište nafte.

POGLEDAJTE VIDEO: Uz glazbu iz Terminatora i pjesmu 'My way', Rusija se oprostila od Navaljnog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo