Play ponuda

OBITELJ DUGOPRSTIĆA IZ SRBIJE: / Majka, kći i maloljetni sin haračili po Italiji. Krali čak i dok su vlasnici bili kod kuće

Image
Foto: Carabinieri Napoli

U Italiji uhićena srpska obitelja zbog sumnje da je počinila niz krađa

13.4.2019.
21:16
Carabinieri Napoli
Play ponuda

Srpska obitelj, Radojka Pavlović (34), njezina kćerka Emanuela (19) i maloljetni sin (17) uhićeni su u San Fernandu u Kalabriji, zbog sumnje da su između 22. travnja i 6. svibnja prošle godine počinili niz krađa skupocjenih stvari iz stanova u više gradova u Italiji, piše Kurir. 25. travnja, obitelj Pavlović, koja trenutno živi u naselju Castel Volturno, u okrugu Kazerta, počinila je četiri krađe u jednom danu.

Prema riječima jednog izvora, u prvom pljačkaškom pohodu majka, kćerka i sin provalili su u jedan stan. No, na njihovu nesreću, u njemu je bio vlasnik koji ih je izbacio. Nekoliko dana kasnije upali su u još jedan stan u Rimu i pritom ukrali tri kožna novčanika, dva skupocjena sata, kristalnu kutiju i 500 eura. Nakon toga otišli su u drugi objekt i ukrali slične dragocjenosti te 500 eura.

Nakon određenog vremena, krenuli su pljaču prema istom scenariju. Iz stana u Napulju ukrali su pištolj, satove i nakit, pri čemu je pazio da netko ne dođe 17-godišnji sin, koji je sjedio na klupi ispred zgrade ne bi li im dao znak za pokret. U Napulju su provalili u još jedan stan i odnijeli pet skupih satova, uključujući dva Rolexa, 500 eura i nekoliko muških odijela. U posljednjem pohodu odvijačem su provalili u stan i ukrali 350 eura, nakon čega su uhićeni.

Otkrile ih nadzorne kamere

Obitelj Pavlović je osumnjičena i za više pokušaja pljačke. "Bilo je i brojnih provala i pokušaja krađa, ali će istragom biti utvrđeno kada i koliko. Neki vlasnici stanova ih čak nisu ni prijavljivali policiji, već su ih jednostavno izbacili", rekao je izvor za talijanske medije.

Majka i dvoje djece uhićeni su zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera iz objekata u kojima su prošle godine počinjene krađe. Policija je snimke usporedila s njihovim fotografijama i tako ih identificirala. Majka Radojka Pavlović i njena kćerka Emanuela smještene u jednom, a 17-godišnji sin prebačen je u drugi zatvor.

Play ponuda
Play ponuda