LAMPEDUSA POD NAVALOM / Katastrofa pred vratima Europe: Novi val migranata u Mediteranu, u brodu pronađeno mrtvo novorođenče

Image
Foto: Profimedia

Ove je godine u Italiju stiglo gotovo 126.000 migranata, što je gotovo dvostruko više nego na isti datum 2022

16.9.2023.
19:17
Profimedia
Play logo

Talijanska obalna straža pronašla je mrtvo novorođenče na brodu koji je prevozio migrante prema Lampedusi, izvijestila je u subotu talijanska novinska agencija ANSA, dodajući da su istodobno deseci građana toga otoka prosvjedovali zbog nedavnoga novog vala migranata. Ove je godine u Italiju stiglo gotovo 126.000 migranata, što je gotovo dvostruko više nego na isti datum 2022. Lampedusa je nedavno podnijela najveći teret. Samo ovaj tjedan ondje se iskrcalo više tisuća migranata. 

Za vrijeme operacije spašavanja blizu Lampeduse talijanska obalna straža pronašla je mrtvo novorođenče na jednome brodu. Beba je rođena tijekom putovanja i umrla je nedugo nakon rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Image
GDJE S MIGRANTIMA? /

Novinar otišao provjeriti je li Slunj postao 'hot spot' migranata: 'Učenica mi kaže da s njih 30 bude sama na stanici'

Image
GDJE S MIGRANTIMA? /

Novinar otišao provjeriti je li Slunj postao 'hot spot' migranata: 'Učenica mi kaže da s njih 30 bude sama na stanici'

Meloni proziva EU

Ranije tijekom tjedna u operaciji spašavanja blizu Lampeduse utopio se petomjesečni dječak nakon prevrtanja broda s migrantima iz smjera sjeverne Afrike. Talijanska premijerka Giorgia Meloni u petak je pozvala Europsku uniju da se pridruži "pomorskoj misiji" kako bi se migranti spriječili u plovidbi Sredozemljem iz smjera sjeverne Afrike. Kazala je kako će poduzeti stroge mjere kao reakciju na porast broja migranata u ovome tjednu. 

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen prihvatila je poziv premijerke Meloni i u nedjelju će doputovati na Lampedusu, kazao je neimenovani dužnosnik EU-a. Njemačko ministarstvo unutarnjih poslova u petak je objavilo kako je odlučeno da Njemačka nastavi s primanjem migranata i izbjeglica koji stižu u Italiju, samo dva dana nakon što je najavljena suspenzija dobrovoljnog sporazuma s Rimom o primanju novih migranata. U subotu su deseci stanovnika Lampeduse prosvjedovali protiveći se planu izgradnje novoga šatorskog kampa za migrante.

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo