NOVI ISPAD PROTIV HRVATSKE U ITALIJI, POLITIČAR OBJAVIO ŠOKANTNU KARTU: / 'Ništa nije gotovo dok se ne završi s pravdom'

Tršćanski gradski vijećnik Lorenzo Giorgi povodom talijanskog Dana republike objavio je na Facebooku sliku na kojoj se vidi silueta Italije na talijanskoj zastavi,

4.6.2019.
9:29
izvor: Facebook
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je u veljači predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, član desničarske stranke Forza Italia, na komemoraciji žrtvama fojbi u Bazovici uskliknuo "Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija!", u nedjelju je još jedan član spomenute stranke notornog Silvija Berlusconija imao sličan iredentistički ispad.

'Ništa nije gotovo dok ne završi pravdom'

Tršćanski gradski vijećnik Lorenzo Giorgi povodom talijanskog Dana republike objavio je na Facebooku (točnije: prenio objavu sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista) sliku na kojoj se vidi silueta Italije na talijanskoj zastavi, s tim da se granice Italije na toj ilustraciji protežu na istočnu obalu Jadrana zahvaćajući Istru, Kvarner i Dalmaciju sve do Boke kotorske u Crnoj Gori.

Giorgio je uz to napisao "Naša Italija", dok u izvornoj objavi "Movimento irredentista Italiano" uz tu kartu piše: "Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom". Tom se parolom aludira na težnju talijanskih iredentista da Istra i Dalmacija jednoga dana budu dio Italije, onako kako ih je ustaški vođa Ante Pavelić Rimskim ugovorima iz 1941. godine prepustio fašističkoj Italiji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali