'MADDIE JE MRTVA' / Novi trag u najpoznatijoj istrazi - tvrdi da zna točnu lokaciju njezinog tijela: 'Zakopana je u šumi, 9 km od mjesta gdje je oteta'

Njemački vidovnjak vjeruje da zna lokalciju gdje je ubijena i pokopana djevojčica Madeleine McCann

6.6.2021.
10:38
Profimedia

Njemačka policija se priprema otvoriti novu istragu u slučaju nestanka djevojčice Madeleine McCann. Naime, 50-godišnji vidovnjak Michael Schneider otkrio je policajcima "točnu lokaciju" za koju vjeruje da se nalazi njen leš, piše Daily Mail. On vjeruje da je ona "mrtva i pokopana u šumi 9,5 kilometara od mjesta gdje je nestala".

On je ove informacije otkrio njemačkoj agenciji BKA još prošloga mjeseca, a viši tužitelj Hans Christian Wolters potvrdio je u subotu da je njegov tim u prethodnim slučajevima koristio slične metode. Sam Schneider je i ranije imao uspjeha u pronalasku nestalih osoba. Tako je u svibnju pomogao riješiti slučaj nestale žene u Njemačkoj, a početkom godine je pronašao tijela ubijenog talijanskog bračnog para.

Otkrio je kako njegova tehnika vidovitosti i otkrivanja lokacije nestalih osoba uključuje gledanje fotografija i pitanja Bogu "je li ovo živo biće živo ili mrtvo", a potom i proučavanje atlasa i Googleovih karti.

'Svjestan sam odgovornosti onoga što radim. Nikad ne uzimam novac'

"Takve informacije ne dajem olako i bez stalnog ispitivanja samog sebe, jer sam itekako svjestan odgovornosti onoga što radim. Sretan sam što se čini da me BKA shvaća ozbiljno, jer vidovnjaci su često na glasu kao nakaze ili ljudi koji samo pokušavaju od nekoga iscijediti novac, a to je štetno. Nikad ne uzimam novac", govori vidovnjak Schneider, inače bivši televizijski reporter.

No, obitelj McCann puše i na hladno, jer ih je 2017. prevarila Susan Kelly, koja je od njih uzela novac tvrdeći da zna "istinu" o tome gdje se Madeleine nalazi.

Inače, istraga Maddieina nestanka dosad je privukla brojne vidovnjake, a njeni roditelji još od 2007. slušaju "vjerodostojne" savjete vidjelaca. Policija je 2012. istražila navode stotinjak vidovnjaka i medija. Na to su potrošili dva milijuna funti, ali bez rezultata.

Istraga još uvijek traje

Maddie je nestala iz apartmana u portugalskom obalnom gradiću Praia da Luz još 3. svibnja 2007. godine. Tada je imala svega tri godine. Njeni roditelji, kardiolog Gerry i medicinska sestra Kate odmah su digli službe na noge, a u međuvremenu to je postao jedan od najpoznatijih i najistraživanijih slučajeva nestanka.

Nakon što su portugalske vlasti u srpnju 2008. zatvorile istragu, McCannovi su nastavili potragu za svojom kćeri angažirajući privatne detektive. Britanski Scotland Yard započeo je i svoju istragu, operaciju Grange, još 2011., a istraživanja okolnosti i moguće lokacije gdje se Maddie nalazi još uvijek traju.

Vjeruje se da konačno imaju sumnjivca

No, u svibnju ove godine otkriveni su novi dokazi koji bi mogli rasvijetliti gdje je završila Madeleine McCann. Naime, otkriveni su telefonski zapisi i kretanje osumnjičenika 44-godišnjeg, već ranije osuđivanog pedofila Christiana Brücknera. Vjeruje se kako je upravo on ubio Maddie nakon što ju je oteo iz ljetovališta.

Na pitanje gdje vjeruje da je Maddie ubijena, inspektor Wolters odgovara: "U Portugalu. Optimističan sam da ćemo riješiti ovaj slučaj." Da je živa, Madeleine McCann imala bi 17 godina.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali