UŠUTKALI GA? / Nova uhićenja u BiH: Ubijeni Šveđanin je želio pred sudom raskrinkati narko mafiju?

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Sve se povezuje sa sukobima među kriminalnim skupinama u Švedskoj koji su eskalirali ranije ove godine i u kojima je do 7. rujna ubijeno najmanje šest osoba

1.11.2023.
13:41
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

Policija u BiH uhitila je u srijedu još dvije osobe koje povezuje s ubojstvom švedskog državljanina počinjeno dan ranije dok se istragom pokušava ustanoviti kakve su točno bile veze među njima.

Image
POLICIJA TRAGA ZA SUPOČINITELJEM /

Uhićen atentator iz Sarajeva: Plaćeni ubojica likvidirao vođu švedskog narko klana

Image
POLICIJA TRAGA ZA SUPOČINITELJEM /

Uhićen atentator iz Sarajeva: Plaćeni ubojica likvidirao vođu švedskog narko klana

Muškarac koji je identificiran kao Harris Österdahl (30) ubijen je u utorak u sarajevskom naselju Stup u obračunu koji je ličio na klasičnu zasjedu. U njega su pucala dvojica napadača koji su pri tom ranili još jednog muškarca. On je kasnije identificiran kao Elvir Mutić, također švedski državljanin koji je sa žrtvom bio u društvu u trenutku napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mutić je sada u bolnici u Sarajevu i izvan je životne opasnosti.

Uhićenja u BiH

Zbog sumnje da je počinio ubojstvo odnosno ranjavanje u mjestu Sokolac na području Republike Srpske nekoliko sati nakon incidenta uhićen je Šveđanin Herbert Oliver Peter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identitet druge dvojice uhićenih pod istom sumnjom tijekom policijske potjere u okolici Sarajeva još nije poznat.

Nakon ubojstva mediji nagađaju što je pozadina. Prema navodima onih iz Švedske sve osobe povezane s tim incidentom bile su uključene u trgovinu drogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od verzija je kako je Österdahl bio na meti plaćenih ubojica zbog spremnosti da pred švedskim pravosuđem svjedoči protiv drugih osoba iz te zemlje umiješanih u trgovinu narkoticima. Zbog toga se navodno pokušao sakriti u Sarajevu gdje je u naselju Ilidža unajmio stan. Nema potvrde kada je točno stigao u BiH.

POGLEDAJTE VIDEO: U sukobima bandi u Švedskoj ovog mjeseca 12 mrtvih, traži se pomoć vojske. Pričali smo s Hrvatima koji ondje žive

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se povezuje sa sukobima među kriminalnim skupinama u Švedskoj koji su eskalirali ranije ove godine i u kojima je do 7. rujna ubijeno najmanje šest osoba.

Zbog sukoba kriminalnih bandi čiji pripadnici postaju sve nasilniji švedski je premijer Ulf Kristersson potkraj je rujna zatražio da policiji pomogne vojska proglašavajući rat protiv kriminalnih bandi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Švedska nikada ranije nije imala ništa slično", izjavio je Kristersson obrazlažući taj zahtjev bez presedana u njegovoj zemlji.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo