'Premda su Angelu policajci stavili lisice, počeli su neobjašnjivo koristiti 'George Floyd tehniku' pritiskanja bočne strane vrata koljenom uz ignoriranje njegovih molbi jer ih je molio da ga ne ubiju'

Angelo Quinto (30) iz Sjeverne Karoline umro je par dana nakon što su mu policajci skoro pet minuta klečali na potiljku. O tome su javnost izvijestili odvjetnici Angelove obitelji koji je posljednjih nekoliko mjeseci patio od depresije, tjeskobe i paranoje.

Njegova sestra Isabella Collins pozvala je 23. prosinca policiju u kuću njihove obitelji jer se plašila da će Angelo tijekom svoje manične epizode ozlijediti majku. Prije nego što je policija došla na vrata obitelji Quinto, majka je uspjela smiriti 30-godišnjeg sina.

CNN piše da je obitelj podnijela tužbu protiv policije.

Policajci mladiću pritiskali vrat kao Georgeu Floydu

Odmah po dolasku su policajci zgrabili mladića koji je izgubio svijest pa je prebačen u lokalnu bolnicu gdje je preminuo nakon tri dana. Angelova majka je mobitelom snimila dio tragičnog incidenta s policijom koju je objavio odvjetnički ured kao i mnogi američki mediji.

Majka je pitala "što se događa?" kada je vidjela da se njezin sin ne miče ležeći potrbuške. Kako piše CNN, policajci su ga okrenuli da ga iznesu. Mladićevo lice bilo je krvavo te je prebačen u vozilo Hitne gdje su mu pokušali pomoći. Još uvijek se policija u Antiohiji nije očitovala o incidentu.

"Premda su Angelu policajci stavili lisice, počeli su neobjašnjivo koristiti 'George Floyd tehniku' pritiskanja bočne strane vrata koljenom uz ignoriranje njegovih molbi jer ih je molio da ga ne ubiju", rekao je odvjetnik obitelji.

U uredu šerifa kažu da istraga o smrti Angela Quinta i dalje traje. Angelova sestra kaže da će se zauvijek kajati jer je tada pozvala policiju, iako je to učinila u nadi da će pomoći bratu.