NJEMAČKA POLICIJA PROGLASILA 'OPASNU SITUACIJU': / U blizini božićnog sajma u Berlinu pronađena puna vreća municije

Image
Foto: AFP

Slučajni prolaznik u podzemnoj garaži nedaleko od božićnog sajma u Berlinu pronašao je vreću punu municije. Na teren su odmah izašli forenzičari, a policija je proglasila 'opasnu situaciju'.

10.12.2017.
23:40
AFP
Play logo

Municija se nalazila u plastičnoj vrećici iza naslaganih zimskih guma, a radi se o 200-injak metaka kalibra 7.65.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je objavila policija riječ je o 'većoj količini' municije koja je pronađena u blizini božićnog sajma u Berlinu, zbog čega je njemačka policija aktivirala alarm 'opasne situacije', izvijestio je Bild.

Prema prvim informacijama, municiju je u maloj plastičnoj vrećici skrivenoj iza naslaganih automobilskih guma, pronašao slučajni prolaznik u podzemnoj garaži. Čovjek je odmah alarmirao policiju koja istražuje ovaj događaj.

200 metaka kalibra 7.65

Navodno je riječ o oko 200 metaka kalibra 7.65 čije su patrone bile u zapečaćenim plastičnim vrećama te u originalnim kutijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalna policija o ovom je slučaju odmah upozorila državne vlasti kao i jedinicu za forenzičke znanosti koja ispituje pronađeni paket. Nadaju se da će otkriti DNA tragove kako bi pomogli u otkrivanju mogućih osumnjičenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zbog blizine veće količine streljiva i božićnog sajma na kojem se okuplja velik broj ljudi, kao i zbog činjenice da se iznad podzemne garaže u kojoj je ovaj paket pronađen nalazi džamija, riječ je o opasnoj situaciji', izjavio je glasnogovornik policije.

Policija smiruje građane

Na područje su stigle policijske snage kao i psi koji pretražuju okolni park u potrazi za još više opružja i streljiva. Velik broj policijskih snaga raspoređen je i na dijelu na kojem se održava božićni sajam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za sada nema nikakvih daljnjih saznanja', rekao je glasnogovornik policije Winfrid Wenzel koji je dodao kako nije poznato 'kome streljivo pripada'. Iako je proglašena uzbuna, vlasti napominju kako još uvijek ne postoji opravdana sumnja da je riječ o terorizmu. Tvrde kako nije neuobičajen pronalazak ovakve količine streljiva.

Play logo

'Moguće da je netko čistio podrum i pronašao djedovu municiju. Berlin je još uvijek prepun oružja', kazao je glasnogovornik policije. Dodao je kako za sada ne postoji povezanost između samog pronalaska municije s božićnim sajmom ili džamijom koja se nalazi u blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo