NEOPISIVI UŽAS: / Otac i sin u malenoj šupi držali muškarca punih 40 godina! Zatvorili su ga kad je bio tinejdžer...

Tijekom racije 2018. policija je u malenoj šupi pronašla stolicu, televizor, improvizirani krevet na podu i električnu grijalicu

6.3.2021.
20:33
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iz Velike Britanije stižu uznemirujuće vijesti nakon što su otac i sin optuženi da su 58-godišnjaka držali u malenoj šupi i to navodno čak 40 godina. Kako piše Daily Mail, policija je u listopadu 2018. otkrila Britanca koji je navodno bio zatvoren u oronuloj šupi u gradu Carlisleu u okrugu Cumbria.

Policija vjeruje da su otac i sin žrtvu držali u šupi otkako je bio tinejdžer. Tijekom racije 2018. policija je u malenoj šupi pronašla stolicu, televizor, improvizirani krevet na podu i električnu grijalicu. Pred prekršajnim sudom Carlislea u četvrtak su se pojavili otac i sin, obojica po imenu Peter Swailes, u starosti od 80 i 55 godina.

Oba muškarca žive u Carlisleu, no na različitim adresama. Tereti ih se za udruživanje zbog organiziranja putovanja pojedinca s ciljem eksploatacije, što je protivno modernom zakonu o ropstvu iz 2015. te članku kaznenog zakona iz 1977.

Muškarac u šupi pronađen uplašen i zbunjen

Optužbe na račun oca i sina uslijedile su nakon trogodišnje istrage Uprave za zlostavljanje, što su podržali policija i Nacionalna agencija za kriminal. Policajci su 2018. na prepad upali u šupi i odveli 58-godišnjaka na specijalni odjel traume zbog liječničkog pregleda i procjene.

Prije dvije godine je Martin Plimmer, viši istražitelj, rekao je da je prioritet policije, nakon uhićenja, bio osigurati da žrtvi bude pružena sva pomoć i podrška. Kazao je da je muškarac iz šupe bio zbunjen i preplašen "poput zeca obasjanog farovima auta".

Istražitelji su utvrdili da su malenoj šupi nije bilo grijanja, da je poplun na podu zaprljan, a televizor star. Otac i sin trebali bi se pred sudom pojaviti 6. travnja te se izjasniti o krivnji, piše Daily Mail.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali