MOGUĆI MOTIV ZLOČINA / 'Oni su ga ubili, imao je dokaze da Rusija napada'

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko izjavio je u subotu da je ruski oporbeni čelnik Boris Nemcov ubijen jer je planirao objaviti dokaze o ruskoj umješanosti u sukob u Ukrajini.

28.2.2015.
23:13
VOYO logo

Petro Porošenko je odao počast Borisu Nemcovu, ubijenom u petak navečer u Moskvi i istaknuo da mu je taj žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina prije nekoliko tjedana rekao kako ima dokaze o ruskoj ulozi u Ukrajini i kako ih namjerava objaviti.

'Nekoga je to jako zabrinulo...'

"Rekao je da će prezentirati uvjerljive dokaze o umiješanosti ruske vojske u Ukrajini. Nekoga je to jako zabrinulo... Oni su ga ubili", rekao je Porošenko tijekom posjete gradu Viniciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 5.600 ljudi poginulo je od pobune proruskih separatista na istoku Ukrajine u travnju prošle godine, do koje je došlo nakon svrgavanja proruskog predsjednika Viktora Janukoviča u Kijevu i ruskog pripojenja Krima.

Kijev i zapadni saveznici tvrde da pobunjenike financira i naoružava Moskva koja to niječe tvrdeći da teško naoružani borci koji na uniformama nemaju nikakva obilježja nisu ruski vojnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo