Play ponuda

OVO JE GNJUSNI MONSTRUM / Seksualno je općio sa 100 mrtvih ženskih, a ni to nije najstrašnije: 'Vidjela ga je da gleda kroz prozor...'

Image

Električar u mrtvačnici priznao je seksualno iživljavanje nad 100 ženskih trupala, ali i ubojstvo dvije djevojke

6.11.2021.
18:27
Play ponuda

David Fuller (67) ubio je Wendy Knell (25) i Caroline Pierce (20) u njihovim stanovima 1987. godine u Kentu u Engleskoj. Više od 20 godina, nakon zločina koje je počinio nad Wendy i Caroline, zloupotrebljavao je svoj pristup mrtvačnici u bolnicama u kojima je radio kao električar, kako bi seksualno općio s leševima.

Fueller je priznao ubojstvo dvije žene 1987. i seksualno zlostavljanje najmanje 100 ženskih trupala, uključujući i djecu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kako se saznaje, najmlađa njegova žrtva bila je devetogodišnja djevojčica, a najstarija je imala 100 godina, piše Daily Mail.

shimmer fallback
shimmer fallback

Isprva nije htio priznati zločine i govorio je da je imao "poremećaj uma", međutim, sada je priznao da je ubio dvije djevojke. Navodi se da se on, pored ubojstva, tereti za još 51 krivično djelo, kao i 44 koja se odnose na žrtve iz mrtvačnice.

Samo jedno krivično djelo obuhvaća čak 25 žena

Policija je pronašla šokantne video zapise i fotografije u njegovoj kući, a u trenutku hapšenja i dalje je radio za bolnicu. Tužioci su izjavili da ovo "slučaj bez presedana" i da bi ovako nešto trebalo postojati "samo u noćnim morama". David je svoju izjavu promijenio četiri dana nakon početka suđenja i on je proglašen krivim, a ubojstva se smatraju jednim od slučajeva koji su najduže ostali neriješeni u Engleskoj.

shimmer fallback
shimmer fallback

On je povezan sa ubojstvima preko novih obiteljskih DNK tehnika analiza, prošle godine, rečeno je porotnicima.

Na otvaranju suđenja, tužilac Dankan Atkinson, opisao je Fullera kao "proračunatog seksualno poremećenog čovjeka koji je vrebao mlade žene i koga je uzbuđivalo povređivanje njihovih mrtvih tijela".

Ian Beasley, koji je vodio policijsku istragu o Fulleru, rekao je da je ''brzo postalo jasno da će razmjeri ovog zločina biti najveći u Velikoj Britaniji''. ''Nikada ovako nešto nismo vidjeli'', kaže.

shimmer fallback
shimmer fallback

''Niti jedan britanski sud nikada prije nije vidio zlostavljanje ovakvih razmjera i ne sumnjam da bi i danas ne bi nastavio sa zločinima da nije bilo ove mukotrpne istrage'', rekla je državna tužiteljica Libby Clark.

Atkinskon je dodao da je optuženi bio "posebno zainteresiran za seksualno zlostavljanje mrtvih žena" i zlostavljao je leševe u mrtvačnicama u bolnicama u Kentu, Sussexu, Tunbridge Wellsu u bolnicama u kojima je radio. On je, prema riječima Atkinskona, upućenim poroti, pretraživao i društvene mreže svojih žrtava, nakon zlostavljanja.

Image
STRAVIČAN ZLOČIN U SLOVENIJI: /

Unuka oštrim predmetom ubila baku (85); Motiv još nije poznat

Žrtve je promatrao prije napada

On je u vrijeme kada je ubio djevojke živio sa svojom ženom svega tri kilometra od stanova u kojima su Wendy i Caroline stanovale. U noći kada je Wendy umrla, čovjek koji je izgledao kao Fuller, viđen je kako je gleda kroz prozor.

shimmer fallback
shimmer fallback

Također, Caroline je, oko mjesec dana prije svoje smrti, prijavila da je vidjela čovjeka koji se šetao ispred njene kuće. Obitelj je izrazila tugu koju osjećaju u izjavi koja nikoga nije ostavila ravnodušnima.

"34 godine mi smo se trudili otkriti što se dogodilo našoj Wendy, tko je kriv i kako je provela svoje posljednje trenutke", rekli su oni. Dodali su da nikada nisu ni slutili da bi istina mogla biti toliko strašna.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Sada kada znamo sve nadamo se da će bol s vremenom postati malo lakša i da ćemo moći je pamtiti kao prelijepu, velikodušnu i brižnu osobu kakva je uvijek bila", rekla je obitelj.

Nažalost, Wendyin otac, koji je preminuo četiri godine ranije nije nikada saznao tko je uzeo život njegovoj djevojčici.

"Osjećamo olakšanje zato što znamo da Fuller neće moći više nikoga povrijediti", dodali su.

Kako je imao pristup truplima?

Kao električar imao je karticu koja mu je omogućila nenadzirani pristup svim dijelovima bolnice.

Osoblje mrtvačnice obično je radni dan završavalo u 16 sati, dok je Fullerova smjena bila od 11 do 19 sati, otkrila je policija.

shimmer fallback
shimmer fallback

Sa sobom je uvijek nosio kutiju s alatom. Pazio je i na to da njegovo zvjersko iskorištavanje trupala ne mogu snimiti nadzorne kamere koje su pokrivale samo jedan dio mrtvačnice u Tunbridge Wellsu.

''Imamo dokaze da se kretao po mrtvačnici, ali nema snimki nadzornih kamera da je imao interakciju s ijednim od tijela. Svi prikupljeni dokazi su oni koje je sam snimio i evidentirao'', rekao je istražitelj.

Play ponuda
Play ponuda