NAKON 15 GODINA RIJEŠEN SLUČAJ NJEMAČKE MADELINE McCANN: / Na tijelu djevojčice pronašli DNK zloglasnog neonacista

Tijelo devetogodišnje Peggy Knobloch koja je nestala 2001. godine, pronađeno je u srpnju. Na tijelu je pronađen DNK koji pripada neonacistu Uweu Bönhardtu.

29.11.2016.
11:54

Beate Zschäpe, 'nevjesta' njemačkog nacista rekla je sucima da želi svjedočiti o brutalnoj smrti devetogodišnjakinje za koju se smatra da su ju ti ljubavnici ubili. Jedna od najvećih kriminalističkih drama u Njemačkoj povijesti nedavno je ponovno postala aktualna kad je na tijelu ubijene djevojčice pronađen DNA neonacista Bönhardta. Forenzički nalazi na tijelu djevojčice koju su često nazivali njemačkom Madeline McCann, sada su potvrdili da DNK pronađen na njezinom tijelu pripada ovom neonacistu, piše Daily Mail.

Brutalno ubijali imigrante

Bönhardt i njegov pomoćnik Uwe Mundlos 2011. su počinili samoubojstvo kad su pokušali opljačkati banku kako bi financirali svoju neonacističku podzemnu grupu koja se bavila voženjem imigranata iz Njemačke.

41-godišnja Zschäpe, jedina preživjela iz te skupine, sada je na sudu kao svjedokinja ubojstva deset imigranata, uglavnom biznismena, i jedne policajke. Ta su se ubojstva dogodila prije više od deset godina. Ona je bila ljubavnica obojice muškaraca, a njemački su ju mediji prozvali 'nacističkom nevjestom'. Tijekom njezina uhićenja, na računalima te skupine pronađena je pornografija i nacistička propaganda.

Policija kod neonacista pronašla dječje igračke

Sada istražitelji u računalima pokušavaju naći neki trag koji bi mogao voditi do detalja ubojstva 9-godišnje Peggy. U karavanu ove skupine pronađene su brojne dječje igračke, a pronađena je i jedna vrsta društvene igre koju su nazivali 'Pogromoly', a pravila igre su takva da je pobjednik onaj igrač koji odvede najveći broj Židova u plinsku komoru.

Podsjetimo, Peggy je nestala 2001. godine u Bavarskoj. Njezini su ostaci pronađeni ove godine u srpnju, u šumi u blizini grada Eisenacha, gdje su se i Bönhardt i Mundlos ubili 2011. godine. Policija i istražitelji kažu da je genetički materijal koji ih je doveo do Bönhardta pronađen na komadiću tkanine.

Nestanak Peggy Knoblach Njemačku je mobilizirao jednako kao i nestanak malene Maddie McCann koja je tada s roditeljima bila na ljetovanju u Portugalu. Peggy je posljednji put viđena u blizini ulaznih vrata njezina doma u Bavarskoj, a nestala je 7. svibnja 2001. godine. Stotine policajaca su ju tražili, a u potragu su bili uključeni i potpuno opremljeni helikopteri.

Čeka se svjedočenje o ubojstvu djevojčice

Što joj se dogodilo, otkriveno je tek u srpnju ove godine kada je njezine posmrtne ostatke u šumi pronašao jedan muškarac koji je tamo brao gljive.

2004. je za Peggyno ubojstvo optužen mentalno zaostali muškarac Ulvi Kulac, koji je tada osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, no devet godina kasnije je presuda ipak proglašena nevažećom i on je oslobođen.

Otkriće Bönhardtovog DNK na Peggynom tijelu izazvalo je veliku medijsku buru u Njemačkoj.

Trojac koji je pripadao ovoj neonacističkoj skupini vjerovao je da, ako ubiju dovoljno imigranata, tisuće drugih imigranata u Njemačkoj počet će strahovati za svoje živote i vratit će se u svoje zemlje. Bönhardt je od prije poznat po tome što se kretao u društvu pedofila. Jedan od njih, Tino Brandt osuđen je na pet i pol godina zatvora zbog čak 66 seksualnih napada na djecu.

Zschäpe, kojoj je suđenje počelo 2013. godine i još uvijek traje, rekla je svom odvjetniku da želi odgovarati na pitanja o ubojstvu Peggy. Saslušat će ju se na ročištu koje je zakazano za 5. prosinca.

NACI-SUĐENJE DESETLJEĆA: Ova žena je prvi put progovorila o seriji ubojstava koja su uzdrmala Njemačku

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali