RAZVILI SRPSKU ZASTAVU / Na Kosovu Srbi najavili najmasovniji prosvjed: Okupljaju od jutros, ispred Općine u Zvečanu postavljena žilet žica

Image
Foto: Profimedia

Protesti na sjeveru Kosova počeli su u ponedjeljak. Građani traže ispunjenje dva zahtjeva - povlačenje specijalnih jedinica i omogućen pristup zaposlenim građanima. Stanovnici Zvečana još su dodali zahtjev da pusti na slobodu uhićene Srbe

31.5.2023.
11:25
Profimedia
VOYO logo

Danas je na Kosovu najavljen najmasovniji mirni prosvjed građana, a Srbi se od ranog jutra okupljaju ispred zgrade Općine u Zvečanu, javlja Alo.rs. Kako bi se spriječio dolazak do zgrade Općine u Zvečanu, čuvaju ju pripadnici KFOR-a koji su oko nje postavili i žilet-žicu.

Mirni prosvjedi održali su se i prethodnih dana u Zubinom Potoku i Leposaviću. Situacija je mirna, ali napeta. Put je gotovo blokiran jer su brojni prosvjednici krenuli pješke od Sjeverne Mitrovice prema Zvečanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Protesti na sjeveru Kosova počeli su u ponedjeljak. Građani traže ispunjenje dva zahtjeva - povlačenje specijalnih jedinica i omogućen pristup zaposlenim građanima. Stanovnici Zvečana još su dodali zahtjev da pusti na slobodu uhićene Srbe.

Okupljeni su Srbi danas oko devet sati ujutro u Zvečanu razvili srpsku zastavu, a mirni prosvjed došli su podržati i liječnici te djelatnici KBC-a Kosovska Mitrovica nešto prije 10:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo