Europska Unija prvi put je odobrila uvoz crva za ljudsku prehranu. Prije nekoliko mjeseci su odlučili da su crvi sigurni za jelo, sada se smiju prodavati pod oznakom "nova hrana". Na police trgovina prvo stiže specijalitet u obliku crva brašnara.

Jedu se cijeli ili pretvoreni u brašno, mogu se dodavati burgerima, smoothiejima ili čokoladicama. Prije nego povratite, razmislite još jednom - sve je stvar navike. Zašto bi bilo manje odvratno jesti janjeću glavu ili životinjske iznutrice nego mljevene crve? U Africi, Australiji i Novom Zelandu bube se smatraju dobrim izvorom proteina i dobrim za okoliš. Dok Europska Unija ne odobri skakavce i druge insekte, RTL otkriva kako Europljani reagiraju na novu poslasticu.

"Pa njihov izgled i to što znam da su plazili po blatu me odbija", rekla je jedna Njemica, dok je druga dodala: "Neki jedu piletinu i govedinu... Ja sam vegetarijanka i ne jedem životinje, ali crvi nisu ništa gori od ostalih životinja.

"Imaju slani okus. Kao da jedem kamenice koje imaju taj slani okus. Ne mogu reći imaju li dobar ili loš okus. S malo limuna imaju bolji okus", zaključio je jedan ljubitelj crva.