MORBIDNA IGRA ILI OPASNA OSVETA: / Susjedi našli žilete u burecima

Ovih je dana jedna žena iz Kragujevca u Srbiji objavila na facebooku kako je u bureku kupljneom u loklanoj pekari pronašla - žilet.

29.10.2015.
19:26
PIXSELL / ilustracija, Grgur Žućko

I dok šaljivdžije smišljaju nazive poput "žilet-pite" ili "krvavog bureka", vlasnici prozvane pekare zatečeni su lošom reklamom, a inspektori već iz iskustva znaju tko bi mogao biti prvi na listi sumnjivih za ovaj nepromišljen ili pak morbidno smišljen postupak.

Konkurenti ili nezadovoljni radnici

Dok pekari kažu kako im svako malo dolaze nezadovoljni kupci žaleći se kako u njihovim proizvodima pronalaze koješta. Najčešće ne podastiru dokaze niti dokazne materijale.

Kako piše beogradski Telegraf, ni trećina takvih prijava ne bude dokazana, a u ponajvećem broju takvih slučajeva radi se ili o podmetanju konkurencije ili osvete radnika.

Inspektori kažu da kada po sličnim prijavama stignu u radnje, najprije pitaju je li neki radnik nedavno dobio otkaz ili sam prestao raditi, piše Telegraf.

Inspekciju koriste kao oruđe

"To se vrlo često događa. Neki vlasnici radnicima duguju plaće, neki se zamjere zaposlenima na druge načine, pa onda radnici odluče osvetiti im se. Bilo je slučajeva da jedna te ista osoba više puta prijavi istu pekaru, a nas iz inspekcije koriste kao svoje oruđe", kažu u inspekciji.

U Kragujevcu kažu kako se ondje otvara mnogo novih pekara, pa nije isključeno da je na ovaj opasan način "uplašena konkurencija umiješala prste".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali