OGLAS

KAKVA PRIČA / Misteriozni poštar pet godina držao poštu i pošiljke kod sebe. Policajci ga otkrili sasvim slučajno

Image
Foto: Shutterstock

Poštar je rekao kako ga je posao preopteretio, a počeo je i pretjerano piti alkohol što ga je dovelo do velikih osobnih problema pa je iz pošiljki uzimao vrijedne stvari. Tko zna koliko bi dugo još skupljao pošiljke da ga kriminalisti nisu slučajno otkrili jer im je zadržao kuvertu s 'cvijećem' odnosno krivotvorenim novcem

2.12.2023.
10:14
Shutterstock
VOYO logo

Dugih pet godina u Beču su misteriozno nestajala pisma i pošiljke, a što se dogodilo otkriveno je tek kad je policija u jednoj drugoj, potpuno nepovezanoj istrazi naručila krivotvoreni novac s Darkneta, pod šifrom 'cvijeće'.

Naime, to 'cvijeće' nije im nikad stiglo pa je kriminalistička policija krenula u potragu. Prevaru s Darkneta nisu riješili, ali ulovili su poštara (50) koji nije raznosio pisma i pošiljke nego je iste skupljao u svojoj kući, piše Fenix Magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo se ne otkriva svaki dan", rekao je glasnogovornik policije. Ured savezne kriminalističke policije je naveo kako je poštar pet godina sustavno krao pisma i pošiljke i čuvao ih kod kuće.

Image
Pune ruke posla /

FOTO/VIDEO Sortirnica Hrvatske pošte radi punom parom. Ruše se rekordi, dnevno primaju do 100 tisuća paketa

Image
Pune ruke posla /

FOTO/VIDEO Sortirnica Hrvatske pošte radi punom parom. Ruše se rekordi, dnevno primaju do 100 tisuća paketa

Poštar je rekao kako ga je posao preopteretio, a počeo je i pretjerano piti alkohol što ga je dovelo do velikih osobnih problema pa je iz pošiljki uzimao vrijedne stvari. Tko zna koliko bi dugo još skupljao pošiljke da ga kriminalisti nisu slučajno otkrili jer im je zadržao kuvertu s "cvijećem" odnosno krivotvorenim novcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kriminalisti su istraživali sasvim drugu stvar. Na Darknetu su naručili lažni novac, 'cvijeće' koje je trebalo dostaviti poštom. Ali narudžba nikad nije stigla. Policajci su pokušali drugi i treći put, ali bezuspješno. Htjeli su zapravo uhititi proizvođače i kupce krivotvorenog novca, ali kako pisma nisu ni stigla, postali su sumnjičavi i počeli istraživati poštu, priopćila je policija.

Pronašli su tisuće pisama, trgovačkih kartica, telefonskih kartica, vaučer kartica i parfema, pronađene su čak droga koja je poznata kao 'čarobne gljive'. Policija je kod poštara pronašla i svoje 'cvijeće' odnosno krivotvoreni novac. Međutim, poštar je prepoznao da je novac lažan, pa ga je ostavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv poštara sada se vodi postupak zbog sumnje na kaznena djela komercijalne krađe, povrede tajnosti pisama te zadržavanja pisama.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Poštari koji nisu dostavili 450 pošiljki dobili otkaz, a kazne platili direktori. Crni petak? Rekord već oboren'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo