MISTERIJ UBOJICE IZ DALLASA: / Ostavio je zagonetnu poruku ispisanu vlastitom krvlju...

12.7.2016.
9:12
Facebook

Dvadesetpetogodišnji Micah Johnson bio je bijesan zbog toga što je policija ubila dvojicu crnaca i htio je ubiti bijele policajce, a Brown tvrdi da je "uvjeren" kako je imao još ozbiljnije i ubojitije planove. Johnson, inače vojni veteran, je navodno vježbao i detoniranje eksploziva. Prilikom pretresa njegove kuće policija je pronašla velike količine eksplozivnog materijala, oružja, municije, kao i brojne časopise o borbenoj taktici.

Zagonetna poruka ispisana krvlju

Brown je također kazao da policija pokušava odgonetnuti značenje slova "RB" koje je Johnson ispisao vlastitom krvlju u blizini mjesta gdje je ubijen pomoću robota bombe. Brown je prepričao da je Johnson tijekom dvosatnih pregovora lagao, ismijavao policiju, pjevao, zapitkivao koliko je policajaca "skinuo" te kazao da ih želi poubijati još više i da je uokolo postavio bombe.

"Pregovori nisu urodili napretkom, počeo sam vjerovati da će nas u djeliću sekunde ponovo napasti i ubiti još više ljudi prije nego što mi budemo mogli ubiti njega. U spremnicima zalijepljenima za tijelo imao je još stotine metaka i malo je vjerojatno da bi tako skoro ostao bez municije. Očito je planirao pobiti što više ljudi", kazao je šef policije Dallasa, objašnjavajući zašto je policija odlučila ustrijeliti Johnsona.

Zaštitni prsluk i vojna poluautomatska puška

Johnson je kobnog dana nosio zaštitni prsluk i koristio vojnu poluautomatsku pušku. Gradonačelnik Dallasa Mike Rawlings opisao ga je kao "opasnog pokretnog strijelca koji je uz sebe imao pisani manifest o tome kako pucati i pobjeći". Zamisao mu je bila nakon svake serije hitaca brzo mijenjati lokacije i tako pobiti što više policajaca prije negoli bude uhvaćen.

Inače, 12 policijskih službenika ubjeno je i ranjeno svega nekoliko ulica dalje od mjesta na kojem je 1963. ubijen američki predsjednik John F. Kennedy.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali