LJUBAV NE POZNAJE GRANICE / Dodik odlikovao Vladimira Putina: 'Za posebnu patriotsku brigu i ljubav prema Republici Srpskoj'

Image
Izvor: Profimedia

Dodik slovi za jednog od rijetkih političara koji održava dobre odnose s Putinom i podržava njegov rad i djelovanje pogotovo nakon agresije koju provodi u Ukrajini

8.1.2023.
14:24
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci danas je u sklopu obilježavanja neustavnog "Dana Republike Srpske" 9. siječnja upriličena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima pa se tako na tom spisku našao i predsjednik Rusije, Vladimir Putin.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je Vladimira Putina Ordenom Republike Srpske na ogrlici.

"Za posebnu patriotsku brigu i ljubav prema Republici Srpskoj. Predsjednik Putin je zaslužan za razvijanje i učvršćivanje suradnje i političkih odnosa između prijateljskih država Republike Srpske i Ruske Federacije. I zasluga na polju javnih djelatnosti kojima se doprinosi sveukupnom ekonomskom, političkom, društvenom i privrednom rastu i razvoju", rečeno je na svečanosti.

Orden će Putinu biti uručen naknadno, prilikom prvog susreta Putina i Dodika.

Najviše priznanje Republike Srpske dobio je i patrijarh Porfirije, posthumno i Siniša Mihajlović. Ordenom zastave Republike Srpske odlikovan je Slobodan Stanković vlasnik “Integral inženjeringa” iz Laktaša, biznismen koji je zbog veza sa Dodikom pod sankcijama SAD-a.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču