MIGRANTI U NOĆNIM KLUBOVIMA: / 'Kad vide curu polude, počnu je dirati i vući za odjeću'

Nekoliko noćnih klubova u Danskoj uvodi pravilo o poznavanju jezika za goste. Naime, zaštitari ne puštaju goste u unutrašnjost kluba ukoliko ne znaju danski, njemački ili engleski.

19.1.2016.
13:42
APF/Ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Žene u gradovima Thisted, Sonderborg i Haderslev prijavljuju da ih nepoznati muškarci diraju i prilaze s ponudama za seks.

Sigurnosni problem

"Mnogi migranti i azilanti koji izlaze van tijekom vikenda ne znaju pravila. Kad vide curu polude, počnu je dirati i vući za odjeću", kazao je vlasnik kluba u Haderslevu Rafi Ibrahim. I sam je migrant iz Sirije koji u Danskoj živi već nekoliko godina, prenosi Copenhagen Post.

Neki klubovi u Sonderborgu uveli su pravila o poznavanju jezika još u kolovozu a sada se sve više klubova priklanja tom sistemu kontrole ulazaka.

"Ako imate grupu gostiju koja uđe i ponaša se prijeteći i ako ne možete razgovarati s njima, to predstavlja sigurnosni problem", kazao je Torben Hoffmann Rosenstock, direktor udruge danskih restorana i kafićaDRC za TV2. Odluci se opire lokalni Amnesty International jer smatraju da je diskriminirajuća, javlja RT.

Pamte Koeln

Incidenti seksualnog zlostavljanja žena po Europi sve se češće prijavljuju posebno nakon dočeka Nove godine u njemačkom Koelnu gdje je na trgu zlostavljano i opljačkano čak 500 žena kojima ni policija nije mogla priskočiti u pomoć jer joj migranti nisu dali blizu. Šef gradske policije brzo je smijenjen no cijeli događa otkrio je kako policija u zapadnim zemljama počesto zataškava zločine počinjene od strane migranata.

Slični incidenti dogodili su se i u Berlinu, Frankfurtu i Stuttgartu ali i danskim gradovima Thistedu i Sonderborg. Policija u Švedskoj je optužena za zataškavanje zlostavljanja tinejdžerica od strane grupe Afganistanaca.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali