Play ponuda

Metoda 'zaljubljeni mladic' pretvorila je zivot u pakao brojnim djevojkama

shimmer fallback

Medunarodna policijska akcija Ezel koja je provedena na podrucju BiH, Austrije i Njemacke otkrila je stravicnu metodu kako su mlade djevojke zavrsile u paklu prostitucije.

2.12.2014.
11:38
Play ponuda

Medunarodna policijska akcija Ezel sa 900 policajaca, koja je provedena na podrucju BiH, Austrije i Njemacke, zadala je tezak udarac organiziranoj grupi, koja se bavila trgovinom ljudi i prostitucijom.

Muskarcu pretresli kucu

Kako Nezavisne doznaju, u sklopu ove akcije pripadnici Drzavne agencije za istrage i zastitu BiH (SIPA) pretresli su kucu muskarac u Sanskom Mostu, a kojeg sumnjice da je pripadnik ove grupe.

Iz SIPA-e su priopcili da su tijekom pretresa privremeno oduzeti predmeti koji mogu posluziti kao dokaz u daljem postupku te ce biti dostavljeni Sudu BiH na dalje postupanje.

Kada je u pitanju Njemacka, tamosnje policijske snage u nedjelju su upale u cetiri velika bordela, pet poslovnih prostora, 28 stanova i 14 vozila. Kako pisu tamosnji mediji, uhapsena su tri muskarca i dvije zene starosti od 21 do 49 godina. Policija je takode zaplijenila novac, racunala, hard diskove, poslovne knjige i jedan pistolj.

Metoda 'zaljubljeni mladic'

Uhapseni su bili ukljuceni u uvlacenje zena mladih od 21 godinu u prostituciju koristeci takozvanu metodu - zaljubljeni mladic.

Metoda se sastoji od toga da su mladici birali djevojke iz siromasnih zemalja, medu kojima je i BiH, te bi sa njima krenuli u ljubavne veze, obecavajuci im brak. Zatim bi, kada se djevojka zaljubi, praveci se da ih izvlace iz financijskih problema, gurnuli u prostituciju. Takoder su prijetili nasiljem da bi natjerali mlade zene da se nastave prodavati za seks. Kada ove metode nisu davale rezultat, mnoge djevojke su, od kojih su vecina mlade od 21 godine, silom tjerane na prostituciju.

Play ponuda
Play ponuda