CVJETA LEGALAN BIZNIS: / Amerikanci uz obalu poznatog balkanskog jezera sade nepregledna polja marihuane

Jedna američka tvrtka otvorila je u Ohridu pogon za uzgajanje konoplje i proizvodnju ulja od kanabisa za medicinske potrebe.

13.4.2017.
10:12

STIGAO MEDICINSKI KANABIS U KAPSULAMA, ALI HZZO NE ŽELI PLATITI: Terapija i do 2000 kuna mjesečno

Kako piše Kurir, u pogonu koji se nalazi u krugu nekadašnje tvornice Ohis već radi 15 radnika, a plan je da ih do kraja godine bude zaposleno 50, a u narednih pet godina 200. Objekt površine 2000 četvornih metara je u potpunosti renoviran kako bi postao prvi moderni pogon u Makedoniji s licencijom za uzgajanje medicinskog kanabisa i izvoz ulja od kanabisa u zemlje Europe.

"Samo nekoliko zemalja na svijetu ima zakonsko pravo uzgajati i izvoziti medicinski kanabis, a sada je Makedonija jedna od njih i to nas čini novim odredištem za ovu brzorastuću industriju", rekao je makedonski ministar bez portfelja Džeri Naumov.

Ministar za zdravlje Makedonije Nikola Todorov je istaknuo da otvaranjem pogona u Ohridu Makedonija postavlja temelj za uzgajanje kanabisa za medicinske svrhe.

Kompanija kojoj je jedan od osnivača Makedonac koji živi u SAD-u navela je da planira proizvoditi 20 različitih proizvoda od kanabisa, ovisno o potrebi makedonskog i europskog tržišta, a očekuje se da prvi proizvod ima potkraj kolovoza.

Todorov je istaknuo da je, uz spomenutu tvrtku, još nekoliko njih podnijelo zahtjeve za dobivanje dozvole za uzgajanje konoplje za medicinske svrhe, kao i da je za jednu od njih postupak izdavanja dozvole u završnoj fazi.

U Makedoniji je zakonom dopuštena proizvodnja i prodaja proizvoda od kanabisa u medicinske svrhe, a do sada je prodano oko 10.000 pakiranja ulja, supozitorija i masti napravljenih u skopskoj tvornici Replek i oni se izdaju bez recepta.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali