LOKALNI IZBORI U BiH: / Građani imaju velik izbor stranaka, kandidata i koalicija; U jednom se gradu ipak neće glasati

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Od 7 do 19 sati 3,2 milijuna registriranih glasača u Bosni i Hercegovini moći će birati načelnike i članove vijeća u 120 općina,

15.11.2020.
9:37
Armin Durgut/PIXSELL
Play logo

U Bosni i Hercegovini u 7 sati otvorena su birališna na kojima građani te zemlje imaju priliku birati nova tijela lokalne vlasti a glasanje se provodi pod okolnostima koje diktira pandemija koronavirusa uz stroge epidemiološke mjere. Nešto više od 3,2 milijuna registriranih birača odlučivat će o načelnicima i novim članovima vijeća 120 općina, gradonačelnicima i gradskim vijećima 21 grada te o gradonačelniku i zastupnicima u skupštini distrikta Brčko. Na izborima sudjeluje 129 političkih stranaka, 262 neovisna kandidata te cijeli niz šarolikih stranačkih koalicija.

Image
LOKALNI IZBORI U BIH: /

Više od 30.000 kandidata, stranke usred epidemije organizirale raspojasane koncerte, birački odbori okrnjeni

Image
LOKALNI IZBORI U BIH: /

Više od 30.000 kandidata, stranke usred epidemije organizirale raspojasane koncerte, birački odbori okrnjeni

Izbora neće biti jedino uz Mostaru gdje su oni zbog kašnjenja pri usvajanju novih izbornih pravila za taj grad morali biti pomaknuti za 20. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biračka mjesta ostaju otvorena do 19 sati a svi registrirani birači koji su zbog zaraze u izolaciji ili su oboljeli od bolesti COVID-19 imali su mogućnost prijaviti se za glasanje uz pomoć mobilnih timova čiji će članovi u zaštitnoj opremi obilaziti domove takvih osoba. Na biračkim mjestima poduzete su dodatne mjere opreza koje uključuju dezinfekciju prostora te posebne upute kako se ne bi stvarale gužve u zatvorenim prostorima. Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP) preliminarne rezultate izbora bi trebalo objaviti u ponoć.

Play logo
Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo