VELIKA OLUJA / 'Ledeni Armagedon' stigao u Europu: Snijeg će padati satima, dijelovi ostaju bez struje, a past će više od 38 centimetara

Image
Izvor: HAK

Engleske su autoceste vozače upozorile da će uvjeti na prometnicama biti prilično loši te im rekle da na put idu samo ako moraju

9.3.2023.
8:52
HAK
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Velike snježne oluje došle su do Velike Britanije, a prognoze kažu da bi diljem Engleske moglo pasti 38 centimetara snijega, piše Daily Mail.

Državni hidrometeorološki zavod Engleske najavljuje da će u sljedeća dva dana pasti obilan snijeg koji će poremetiti cestovni i zračni promet, a moguće je i da će neki ruralni krajevi zbog nevremena ostati i bez struje.

Image
UPALJEN METEOALARM /

'Zvijer s istoka' ne miruje: Meteorolog upozorava na snijeg, kišu i grmljavinu, a početak novog tjedna neće vam se svidjeti

Image
UPALJEN METEOALARM /

'Zvijer s istoka' ne miruje: Meteorolog upozorava na snijeg, kišu i grmljavinu, a početak novog tjedna neće vam se svidjeti

Snijeg će padati 31 sat zaredom

U četvrtak bi najgore mogli proći središnja i sjeverna Engleska. Jaki vjetrovi donijet će i mećave i više od 38 centimetara snijega.

Meteorolozi predviđaju da bi u Yorkshireu na sjeveru Engleske snijeg mogao padati 31 sat zaredom.

Vijesti o snježnom nevremenu koje će u narednim danima zadesiti dobar dio Britanije dolaze nakon što je u srijedu na jugu Engleske zabilježeno 15,4 °C ispod ništice. Deseci su avionskih letova otkazani zbog niskih temperatura.

Približava se arktički morski zrak

Glasnogovornica engleskog DMHZ-a Nicola Maxey rekla je da se Engleskoj sa sjevera približava "arktički morski zrak" te je on taj koji će prouzročiti snježno nevrijeme koje će do kraja tjedna zadesiti Veliku Britaniji.

Mjestimice bi čak moglo biti i mećava. U četvrtak će puhati i snažni vjetrovi koji će raznositi napadani snijeg.

Britanska agencija za sigurnost u zdravstvu (UKHSA) izdala je upozorenje za cijelu Englesku i ono će vrijediti do prvih sati petka.

Najmanje 27 zrakoplova koji su u srijedu ujutro trebali napustiti Bristol zbog snijega su ostali na tlu. Par zrakoplova koji su trebali pak sletjeti u Bristol produžili su u Birmingham.

Neki su sve okrenuli na šalu

Engleske su autoceste vozače upozorile da će uvjeti na prometnicama biti prilično loši te im rekle da na put idu samo ako moraju. Rečeno je da će službe kontinuirano čistiti ceste te da vozači ne smiju misliti da će igdje doći na vrijeme.

Naravno, ima i onih koji su loše vremenske prilike okrenuli na šalu. Brojni su korisnici društvenih mreža objavili videa na kojima se može vidjeti da njihovi ljubimci, za razliku od nju, uživaju u snijegu.

Daily Mail navodi da će površine prekrivene snijegom i ledom tijekom četvrtka prijetiti neopreznima te da je moguće da ću u četvrtak usporiti promet i kretanje pješaka. Starijima je rečeno da si domove trebaju ugrijati na barem 18 °C.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču