Petero ljudi, među kojima i napadač ozlijeđeno je nakon napada nožem u trgovačkom centru u novozelandskom gradu Dunedinu

Pet osoba je ozlijeđeno, od čega je troje kritično, nakon a napada nožem u supermarketu u gradu Dunedinu na Novom Zelandu. Policija je privela muškarca, javlja novozelandski portal Stuff.

Premijerka Jacinda Ardern obratila se javnosti nakon napada. Poručila je da motivi takvog čina nisu poznati, ali da nema naznaka da se radi o terorizmu. Zapovjednik policije, Paul Basham poručio je da se najvjerojatnije radi o nasumičnom napadu. Poručio je i da je napadač među ozlijeđenima, a njegove su ozljede lakše. Dodao je kako je napad započeo u ljekarni te kako su napadača u daljnjem pohodu zaustavili građani.

"To je u najmanju ruku ranjavanje s namjerom da se nanesu teške tjelesne ozljede. Ne daj Bože da se stanje tih žrtava pogorša preko noći, a onda bismo razmišljali o nečem drugom. Ali nadajmo se da to neće biti slučaj", pojasnio je Basham s kakvom bi se optužnicom mogao suočiti napadač.

Gradonačelnik Dunedina Aaron Hawkins rekao je da je "duboko šokiran i zabrinut" događajima u trgovačkom centru. "Ovo nije stvar koju smo očekivali u našem gradu ili bilo gdje u zemlji. U ovoj fazi razmišljamo o žrtvama i njihovim obiteljima, kao i o osoblju i kupcima koji su tome svjedočili. Nitko ne bi trebao razmišljati o tome da će biti ozlijeđen na svom radnom mjestu ili dok obavlja svakodnevne stvari, poput kupnje namirnica", rekao je gradonačelnik.

Javili su se i iz tamnošnjeg sindikata poručivši kako su dvoje zaposlenika u teškom stanju. Dodaju da će pružiti svu pishološku i drugu potrebnu pomoć zatvorenicima, a ljekarna će biti zatvorena danas i sutra.