'SLUŽIO SAM S NJIM U KGB-U' / Bivši ruski špijun usporedio pojavljivanja Putina na događanjima i došao do otkrića zbog kojeg je promijenio mišljenje o njemu

Image
Foto: Profimedia

Žirnov je komentirao govor 'mršavog Putina koji je kašljao' 21. veljače i usporedio ga s pojavljivanjem na proratnom koncertu sljedećeg dana u Moskvi

17.3.2023.
10:13
Profimedia
VOYO logo

Bivši špijun Sergej Žirnov tvrdi da je zajedno s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom služio u KGB-ovoj obavještajnoj službi bivšeg Sovjetskog Saveza, koja je sada poznata kao FSB. Žirnov je kazao kako je do sada vjerovao da su tvrdnje da Putin koristi dvojnike 'teorije zavjere', ali sada se predomislio. Smatra da Putina na ključnim događajima zamjenjuje dvojnik, piše The Sun.

Žirnov je tako komentirao govor 'mršavog Putina koji je kašljao' 21. veljače i usporedio ga s pojavljivanjem na proratnom koncertu sljedećeg dana u Moskvi. Na snimci se vidi kako Putin maše rukama i više puta dodiruje nos, što nije uobičajena osobina ruskog predsjednika. Žirnov je za ukrajinsku TV rekao da se 'pojavljuje potpuno drugačiji Putin' sa 'širim licem kao da se napuhao u 24 sata'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima potpuno drugačiji oblik očnih orbita, potpuno drugačiju glavu, potpuno drugačije bore, drugačiji glas", kaže bivši špijun. Daleko od toga da se kloni ljudi, kako bi, primjerice, izbjegao covid. On je 'gotovo sve ljubio i grlio', dodaje.

Tvrdnje bivšeg špijuna, koji je sada u egzilu u Francuskoj, dolaze nakon objave videa koji prikazuje ruskog predsjednika u tvornici helikoptera u Sibiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTO MU JE TO NA RUCI? /

Nove fotografije Vladimira Putina napravile pomutnju: Jedni tvrde da ima rak, a drugi da mu je to dvojnik

Image
ŠTO MU JE TO NA RUCI? /

Nove fotografije Vladimira Putina napravile pomutnju: Jedni tvrde da ima rak, a drugi da mu je to dvojnik

Govor tijela i ušne resice su jedinstveni za svaku osobu

Da Putin koristi dvojnika, smatra i šef ukrajinske vojne obavještajne službe. General bojnik Kirill Budanov tvrdio je da se dvojnici koriste za skrivanje Putinova gubitka kontrole u Kremlju te da su ukrajinske tajne službe u prošlosti otkrile Putinove dvojnike koji su ga zamjenjivali u nekoliko 'posebnih prilika', ali to je sada postala 'uobičajena praksa'.

"Znamo konkretno za tri osobe koje se stalno pojavljuju, ali koliko ih je, ne znamo", rekao je Budanov. "Sve osobe su bile na plastičnim operacijama kako bi sličile", dodao je te napomenuo da je jedina stvar koja ih odaje - njihov visina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se vidi na videima i slikama. Također gestikuliranje, govor tijela i ušne resice, jer su jedinstveni za svaku osobu", kaže.

Ideja o dvojniku odbačena 2000-ih

Tvrdnje da Putin koristi dvojnike redovito se iznose na Telegram kanalu i YouTube kanalu General SVR, za koje se smatra da ih vodi insajder iz Kremlja. Većina stručnjaka odbacuje takve tvrdnje kao apsurdne i nategnute, iako je nekoliko njih primijetilo Putinovo neuobičajeno poletno raspoloženje u Sibiru, u usporedbi s nedavnim javnim istupima u Moskvi. Jedna od pretpostavki bila je da je Putin dobio dodatnu dozu lijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin je prije tri godine priznao da su dužnosnici razmatrali korištenje dvojnika, ali je tvrdio da je ta ideja odbijena. "Odbacio sam ideju o bilo kakvim dvojnicima", rekao je te priznao da se ideja pojavila početkom 2000-tih, kada su Rusiju pogodili teroristički napadi. Tada je bilo predloženo da dvojnik zauzme njegovo mjesto na događajima na kojima bi šef države mogao biti ugrožen, rekao je.

Dvojnike su navodno koristili bivši sovjetski čelnici Josef Staljin i Leonid Brežnjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo