NOVI LETOVI PREMA KABULU / Katar svakodnevno šalje humanitarnu pomoć, medicinske potrepštine i hranu

Katar je odlučio svakodnevno zrakoplovima slati humanitarnu pomoć u Afganistan

5.9.2021.
16:03
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je pošiljka humanitarne pomoći uspješno sletjela u Kabul, Katar je poručio da će nastaviti obavljati svakodnevne letove za Afganistan idućih nekoliko dana kako bi osigurao prijeko potrebnu opskrbu nakon što je većina pomoći sa Zapada obustavljena zbog talibanskog preuzimanja kontrole nad zemljom.

U subotu je iz Katara u Kabul sletjela humanitarna pomoć, medicinske potrepštine i hrana, a let je u kabulskoj zračnoj luci dočekao katarski veleposlanik u Afganistanu Said bin Mubarak Al Hajarin, priopćilo je katarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Katar se pokazao ključnim posrednikom u komunikaciji između Zapada i talibana, zahvaljujući bliskim odnosima s tom militantnom skupinom koji su ostvareni nakon što je u Kataru 2013. talibanima omogućeno da otvore svoj politički ured.

Katar je pomogao u ponovnom otvaranju zračne luke u Kabulu koja je bila zatvorena nekoliko dana nakon što su prošli mjesec obustavljeni svi letovi za prijevoz putnika.

Više od polovine građana Afganistana, koji broji 40 milijuna ljudi, uključujući i 10 milijuna djece, treba humanitarnu pomoć još od početka ove godine, priopćila je krajem prošlog mjeseca Međunarodna organizacija za migracije (IOM), dodavši da se očekuje da će potrebe za humanitarnom pomoći u toj zemlji i dalje rasti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali