TAJNI SASTOJAK /

Kako natjerati goste da se vraćaju? U kineskim restoranima stavljaju opijum u hranu

Image
Foto: Thinkstockphotos

Jeste li se ikada zapitali koji je tajni sastojak u vašem omiljenom restoranu? Pa, ispostavilo se da je to opijum

22.1.2016.
12:21
Thinkstockphotos
VOYO logo

U čak 35 restorana u Kini ustanovljeno je da koriste opijumski mak kao začin u svojim jelima, i to od knedli i rezanaca do rakova. 

Trenutno se provodi kriminalistička istraga u svih 35 restorana među kojima je i popularni Huda restoran u Pekingu, donosi Shanghaiist.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ovaj je restoran poznat po svojim suludo dugačkim redovima i nevjerojatno ukusnim račićima. Sa spoznajom da kuhari u hranu stavljaju opijum, sve postaje jasno. 

Iako je u Kini zakonom zabranjeno dodavanje opijumskog maka u hranu, ovo nije prvi put da su kineski kuhari prekršili pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine dvojica ugostitelja u Šangaju su uhićena jer su dodavali opijate u hranu. Obojica su osuđena na tri i pol godine zatvora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo