Play ponuda

JURNJAVA 200 KM/H POD ZEMLJOM: / Elon Musk iskopao prvu dionicu tunela ispod Los Angelesa. Izgledat će ovako...

Image
29.6.2017.
14:51
Play ponuda

Iako je poznato da mu je plan izgraditi cijelu podzemnu mrežu ispod Los Angelesa, nije jasno gdje je ovaj prvi segment tunela prokopan i koliko je dugačak. Posljednje informacije su govorile da su pregovori oko dozvole za početak kopanja pod gradskim tlom bili obećavajući, ali ne i konkretni.

U veljači je Muskova tvrtka testirala kopanje tunela ispod parkirališta SpaceX-a, no za kopanje izvan privatnog zemljišta trebala im je dozvola grada. Musk je objavio na Twitteru da je prije dva tjedna imao "obećavajuće razgovore" s gradonačelnikom Ericom Garcettijem i da je dobivanje dozvole bilo teže od razvoja tehnologije za kopanje buduće tunelske mreže, no nema službene potvrde da je dobio zeleno svjetlo za početak kopanja na gradskim terenima.

Spomenuta tunelska mreža ne kopa se za novi sustav javnog prijevoza. Tunelima tvrtke Boring Company vozit će automobili, bicikli i pješaci na električnim sanjkama, brzinom od 200 kilometara sat, sudeći prema koncepcijskom videu objavljenom u travnju. Prometovanje ovim tunelom trebalo bi putovanje od pola sata skratiti na pet minuta.

Prva dionica mreže je predviđena za vožnju iz Los Angeleskog aerodrome do Culver Cityija, Santa Monice, Westwooda i do Sherman Oaksa.

Play ponuda
Play ponuda