DVA NAPADA U DANU / Još jedan horor u Njemačkoj. Polio goste kafića kiselinom: 'Mladić je vikao: Gorim, gorim'

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija

Pet osoba ozlijeđeno je također u nedjelju, od kojih jedna teže, nakon što je nepoznati počinitelj polio kiselinom goste kafića u Bochumu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji

1.7.2024.
9:54
Profimedia/Ilustracija
VOYO logo

Muškarac koji je navodno nožem napao trojicu policajaca blizu Nürnberga u Njemačkoj umro je kad ga je policija ustrijelila na željezničkoj postaji u nedjelju, rekao je policijski glasnogovornik. Muškarac je umro na mjestu nesreće, u južnom gradu Laufu an der Pegnitz, unatoč hitnim mjerama prve pomoći koje su mu pružene, rekao je glasnogovornik. Prema navodima policije, napadač je najprije napao policijski automobil u patroli. Kada su policajci izašli iz vozila, on je krenuo na njih. "Uključen je i nož", rekao je glasnogovornik.

Glasnogovornik je rekao da policajci nisu ozlijeđeni i nije naveo detalje o tome koliko je hitaca ispaljeno, tko je pucao niti kamo je muškarac pogođen. Također, isprva nije komentirao identitet napadača ni pozadinu njegova napada. Prema riječima glasnogovornika policije, područje ispred postaje je ograđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Bildovim informacijama, muškarac je rođeni Iranac s dozvolom produženog boravka u Njemačkoj, javlja Fenix Magazin.

Pet osoba ozlijeđeno je također u nedjelju, od kojih jedna teže, kad je nepoznati počinitelj polio kiselinom goste kafića u Bochumu u Sjevernoj Rajni - Vestfaliji. Prema navodima policije, gosti kafića su opušteno sjedili kada se oko 15.30 sati dogodio napad. Policija je priopćila kako je sumnjičeni počinitelj uhićen u blizini kafića nedugo nakon napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Muškarac je kiselinom polio gosta koji je sjedio za stolom. Žrtva je teško ozlijeđena. Ozlijeđene su i žena koja je sjedila za istim stolom i konobarica. Druge dvije osobe ozlijeđene u napadu su vjerojatno drugi gosti kafića", rekao je glasnogovornik policije u nedjelju kasno navečer, javlja Fenix Magazin.

Svi ozlijeđeni su vozilima hitne pomoći prevezeni u bolnicu. Ozlijeđena su i četvorica policajaca i trojica vatrogasaca koji su nakon napada došli u kontakt s tekućinom. Jedan očevidac je kazao kako je vidio ljude kako trče iz kafića. "Mladić je ležao na zemlji i vikao 'Gorim, gorim'", rekao je očevidac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko ljudi iz kafića navodno je tada muškarca polilo vodom. Drugi svjedok koji je čuo vrisku je kazao kako su policija i spasioci vrlo brzo stigli na lice mjesta. Osumnjičenik je uhićen u blizini mjesta zločina. Policija trenutno istražuje moguće motive i osigurava tragove. Osnovano je povjerenstvo za ubojstvo, a istragu vode policija i državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo