U SAD je počelo suđenje osumnjičenom za ubojstvo Srbina Milana Lončara koji je upucan u siječnju u Philadelphiji dok je šetao psa. Milan je ubijen 15. siječnja samo nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živio. Porijeklom je iz Srbije, odrastao je i školovao se u Philadelphiji. Lončar je diplomirao na Sveučilištu Temple u prosincu 2019. godine.

Tijekom pripremnog ročišta u sudnici, kako prenosi Telegraf, prikazana je snimka na kojoj se vidi kako Milan šeta sa psom, kad ga iznenada presreću dvojica mladića i počinju ga pljačkati. Jedan mu drži pištolj prislonjen na grudi. Nakon što su mu pretresli džepove Milana su upucali.

Kamere su snimile kako dvojica napadača bježe i kako Milan krvav pokušava nazvati nekoga telefonom, a potom pada na pločnik. Kad je policija stigla nakon nekoliko minuta i dalje je čvrsto držao povodac. Odmah je prebačen u najbližu bolnicu gdje je ubrzo proglašen mrtvim.

JosepfousDavis (20), jedan od osumnjičenih koji je živio nekoliko ulica dalje od mjesta pucnjave, u utorak u sudnici je nijemo sjedio. Čak sedmorica policajaca svjedočila su o snimci s nadzornih kamera, odjeći koju je Davis nosio, a koju su kamere snimile te tragovima baruta koji su pronađeni na njegovoj jakni. U sudnici su bili i majka i sestra nastradalog mladića te Milanova djevojka.

Detektiv Thorsten Lucke, koji je radio na prikupljanju dokaza i snimki, objasnio je kako su nakon pucnjave, oko 19 sati, dvojica osumnjičenih bježali u pravcu juga preko parkinga, preskačući ogradu. Kasnije su ih kamere snimile kako šetaju u obližnjoj ulici, a potom kako ulaze u ulicu gdje je Davis živio.

Nedugo potom snimljeni su kako ulaze na zadnje sjedište ukradenog Ford Focusa, a oko 20.30 sati taj automobil uočio je jedan policajac na drugom kraju grada i vidio kako trojica muškaraca, među kojima je bio i Davis, izlaze iz vozila. Drugi osumnjičeni i dalje se nalazi u bijegu. Iduće ročište očekuje se 1. lipnja.