MI IMAMO CIJEPLJENJE, ONI JOGU / Indija cijepila tek 4 posto stanovništva, smatraju da joga pruža zaštitu od koronavirusa

Image
Foto: Profimedia

Početak besplatnog cijepljenja poklopio se s Međunarodnim danom joge

21.6.2021.
11:36
Profimedia
VOYO logo

Indija je u ponedjeljak počela s besplatnim cijepljenjem protiv covida-19 za sve odrasle stanovnike, a premijer Narendra Modi je povodom Međunarodnog dana joge govorio o zaštiti koju ona pruža protiv koronavirusa.

Indija je počela s besplatnim cijepljenjem nakon kritika da je kaotično provođenje imunizacije dovelo do nestašice cjepiva i do smrtonosnog drugog vala koji je uzrokovao smrt stotina tisuća ljudi u travnju i svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Posljedice lockdowna /

Naličje koronakrize: 60% Hrvata nedostaju društvena okupljanja, visoko na popisu su i putovanja te zagrljaji

Image
Posljedice lockdowna /

Naličje koronakrize: 60% Hrvata nedostaju društvena okupljanja, visoko na popisu su i putovanja te zagrljaji

Izvor unutarnje snage

Ranije ovaj mjesec, Modi je izmijenio politiku po kojoj su države same kupovale cjepiva od proizvođača i zajedno s privatnim bolnicama cijepile ljude između 18 i 45. I kako su se mnogi centri zatvarali za mlade zbog nedostatka cjepiva za starije, većina se okrenula privatnim bolnicama koje su naplaćivale između 9 i 24 dolara dozu.

Početak besplatnog cijepljenja poklopio se s Međunarodnim danom joge, a Modi je govorom ujutro Indijcima naglasio važnost te discipline kao izvora „unutarnje snage“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kad razgovaram s borcima na prvoj crti, govore mi da su počeli prakticirati jogu kao štit u borbi protiv koronavirusa. Liječnici su se jogom osnažili, a koriste ju i kod svojih pacijenata“, rekao je indijski premijer. 

Cijepljeno tek 4 posto stanovništva

Iako su parkovi i vrtovi u kojima stanovnici vole vježbati jogu u ponedjeljak u New Delhiju otvoreni, događaji povodom Međunarodnog dana joge su druge godine zaredom malobrojni zbog pandemije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjeni narodi uveli su taj dan 2014. godine, na prijedlog samog Modija, a diljem svijeta se slavi na ljetni solsticij, najduži dan u godini na sjevernoj polutki. 

Indijska vlada je od početka pandemije naglašavala dobrobiti te drevne indijske discipline, kao i biljnih preparata čija je prodaja skočila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indijski liječnici prošli su mjesec prosvjedovali protiv Babe Ramdeva, gurua bliskog Modijevoj vladi, koji je tvrdio da joga i biljni lijekovi mogu izliječiti one koji su zaraženi covidom-19.  U Indiji je u potpunosti cijepljeno samo 4 posto stanovnika. 

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo