MA KAKAV EUROJACKPOT! / Imate informaciju da se Rusi miješaju u američke izbore? State Department odriješio vreću: Nudi 10 milijuna dolara nagrade!

Image
Foto: Profimedia

Dio je ovo programa Reward for Justice kojim SAD nastoji osigurati sigurnost i integritet svojih izbora te zaštitu od stranog uplitanja u izbore

28.7.2022.
23:19
Profimedia
Play logo

Američko ministarstvo vanjskih poslova nudi nagradu od 10 milijuna dolara za informacije o stranom uplitanju u američke izbore. Dobrodošle su sve informacije koje vode do indentifikacije ili lociranja bilo koje strane osobe, uključujući strani entitet, koja se svjesno miješala ili se miješa u izbore u SAD-u, kao i informacije koje vode do prevencije uplitanja u izbore, objavio je State Department.

Dio je ovo programa Reward for Justice (JFR) kojim SAD nastoji osigurati sigurnost i integritet svojih izbora te zaštitu od stranog uplitanja u izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odjel također, kako se navodi, traži informacije o Internet Research Agency LLC (IRA) te Jevgeniju Viktoroviču Prigožinu i povezanim ruskim subjektima i suradnicima zbog njihovog angažmana u miješanju u izbore u SAD-u. Jevgenij Viktorovič Prigožin ruski je državljanin koji je financirao IRA-u preko tvrtki koje je kontrolirao, a koje su se, kako se navodi, "svjesno i namjerno urotile kako bi prevarile SAD opstruiranjem zakonitih funkcija vlade u svrhu miješanja u političke i izborne procese u SAD-u, uključujući predsjedničke izbore 2016".

Kroz program već isplaćeno više od 150 milijuna dolara

Play logo

Počevši već od 2014., IRA je započela s operacijama uplitanja u politički sustav SAD-a, uključujući predsjedničke izbore u SAD-u 2016., navodi se dalje na službenim stranicama State Departmenta.

Inače, od svog početka 1984. godine, program je isplatio više od 250 milijuna dolara za više od 125 ljudi diljem svijeta koji su dali korisne informacije koje su pomogle u rješavanju prijetnji nacionalnoj sigurnosti SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo