'Ima li Sanader Hypo-ove milijune?'

Austrijanci navodno sumnjaju da je novac 'od hrvatskih top političara, preko banke Hypo Alpe Adria prebacivan u Lihtenštajn'.

12.12.2010.
15:43
VOYO logo

Bivši hrvatski premijer Ivo Sander koji bi se u nedjelju i službeno trebao izjasniti o izručenju, Austrijancima je zanimljiv zbog uloge u aferi Hypo.

Upravo o tome govori i tekst nedjeljnog izdanja lista Österreich pod naslovom "Krimić oko bivšeg hrvatskog premijera" i nadnaslovom "Ima li on Hypo-ove milijune?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U listu se navodi kako je navodno "novac od hrvatskih top političara, preko banke Hypo Alpe Adria prebacivan u Lihtenštajn". To je policiji ljetos navodno rekao jedan od bivših djelatnika te banke, a u medijima je, između ostalih, spominjano i Sanaderovo ime.

Iako Österreich piše kako su svi nevini dok im se ne dokaže suprotno, dodaje i kako je izgledao tijek transakcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fingirana osoba ukrcala se je, u pratnji jednog od top menadžera Hypa u privatni zrakoplov u Hrvatskoj. U diskretnoj klagenfurtskoj filijali te banke, smještenoj u obližnjem dvorcu, podizan je novac. Daljnji prijevoz odvijao se je zrakoplovom čije je odredište bio Lihtenštajn. Filijala u Vaduzu preuzimala je brigu o deponiranju ili daljnjem transferu tog novca", piše Österreich a prenosi Večernji list.

Aludirajući na neobične poslovne veze za osnivanje zločinačke organizacije optuženog bivšeg šefa Hypo Alpe Adria grupe Wolfganga Kulterera, list piše kako se je upravo Kulterer nedavno našao u nezgodnoj situaciji kad je morao javno objasniti milijunski transfer novca, iz Lihtenštajna, upakiranog u kovčeg. Kulterer je, prenosi Večernjak, tvrdio kako je to "posve normalno poslovanje s klijentom", no nisu mu povjerovali i proširili su istragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201012120007006 arti-201012120016006 arti-201012120008006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo