'UGLEDAO SE NA MILANOVIĆA I PLENKOVIĆA' / Hrvatski diplomat mrtav pijan izazvao kaos u Srbiji? 'Toliko se olešio da je napravio incident kakav se ne pamti...'

Image
Foto: PIXSELL

On je navodno usred restorana toliko urlao i vikao, udarajući rukama o stol i nepovezano pričajući, da su gosti zbog njega počeli napuštati restoran

28.4.2023.
17:45
PIXSELL
Play logo

Savjetnik Generalnog konzulata Hrvatske u Subotici Zdravko Vincelj navodno mrtav pijan izazvao nezapamćeni incident o kojem priča cijeli grad, piše Alo!. Prema informacijama koje su dobili, cirkus se dogodio u jednom restoranu u Subotici. "Vincelja Subotičani odavno znaju kao nekog ko je sklon alkoholu, međutim, ovog puta se toliko olešio da je napravio incident kakav se ne pamti", rekao je izvor za Alo!

On je navodno usred restorana toliko urlao i vikao, udarajući rukama o stol i nepovezano pričajući, da su gosti zbog njega počeli napuštati restoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vincelju i inače nije teško iznervirati se, ali ovog puta je doslovno pobjesnio nakon višeminutne rasprave koju je prije incidenta imao s predstavnicima delegacije svoje zemlje, koji su tih dana boravili u Srbiji, a on ih je sreo u restoranu", tvrdi izvor za Alo!

Oštetio službeni automobil?

Navodno je poslije kraće rasprave demonstrativno ustao od stola, sjeo za drugi sto i počeo vikati i obraćati se svim gostima koji su se u tom trenutku nalazili u restoranu. Ponašao se bahato, mrtav pijan vrijeđajući članove delegacije iz Hrvatske.

"Vikao je na sav glas da su oni klasične budale, da su indijanci i sramota za Hrvatsku. Onda se busao u grudi da im lako može srediti otkaze jer ima dobre kontakte i veliki politički utjecaj u Hrvatskoj. Navodno je, nakon što je izašao iz restorana na ulici pravio scene i vikao da je on sada glavni u konzulatu jer je konzul na odmoru i da može raditi i ponašati se kako hoće. Po ulasku u službeni auto, koji je navodno parkirao na mjestu gdje je to strogo zabranjeno, u pješačkoj zoni, krenuo je u rikverc, udario u drvo i pritom oštetio vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zreli za cirkus'

Alo je dao i zanimljiv komentar, odnosno osvrt na ovu situaciju na kraju teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠEFOVI DIPLOMACIJE /

Sastali se Grlić Radman i Dačić: 'Suradnja Hrvatske i Srbije u interesu je obje države'

Image
ŠEFOVI DIPLOMACIJE /

Sastali se Grlić Radman i Dačić: 'Suradnja Hrvatske i Srbije u interesu je obje države'

"Da je u hrvatskoj diplomaciji rasulo, znalo se i prije ovoga. Za one koji dobro poznaju stanje stvari u Zagrebu, ponašanje Vincelja i nije neko iznenađenje. Ipak, postavlja se pitanje kakvi li su im tek ostali kadrovi kad bahatu pijanduru šalju u ovako važne konzulate, poput subotičkog, koji je bitan jer na sjeveru Vojvodine živi popriličan broj pripadnika hrvatske manjine u Srbiji. Ako je on najbolje što imaju, crno im se piše", napisali su.

Nakon toga, spomenuli su i predsjednika Milanovića te premijera Plenkovića. "Ponašanje savjetnika Vincelja ne treba čuditi, jer je imao na koga se ugledati u hrvatskoj najvišoj vlasti. U Zagrebu, naime, mjesecima traje rat bez milosti predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. Između ostalog, čuli smo salve najtežih međusobnih uvreda, pa smo tako saznali da je Milanović "teška štetočina“, koja "ima sindrom šmrkanja“, dok smo za Plenkovića čuli da je "anemičan i ne može napraviti ni dva skleka“. Obojica su, kako piše hrvatska štampa, zreli za cirkus", navodi Alo na kraju teksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mala iskaznica plave boje'

Incident je danas u Saboru komentirao i saborski zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković. "Članak zaključuje sljedeće: "Ako je on najbolje što imaju, crno im se piše." I ja zaključujem u tom tonu. Pogotovo kad se radi o važnom konzulatu budući da na sjeverozapadu Srbije živi značajan broj hrvatske manjine. Zato pozivam generalnog konzula gospodina Velimira Plešu da kad se vrati s odmora hitno istraži ove navode, također pozivam i ministra Grlić Radmana kao i premijera Plenkovića da, ako se zaista radi o istinitim navodima, odmah stegovno sankcioniraju i opozovu ovog čovjeka jer zaista nam se crno piše", rekao je.

"Jedino što mogu pretpostaviti iz nastupa gospodina Vincelja i onoga što sam o njemu čuo je po kojem ključu je raspoređen u Ministarstvu – radi se o jednoj maloj iskaznici plave boje. Pametnom dosta", zaključio je Domagoj Hajduković .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upit o incidentu poslali smo i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH, iz kojeg su nam kratko poručili da "MVEP provodi cjeloviti postupak utvrđivanja činjenica, nakon kojeg će se očitovati na navedene napise".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo