TRAŽE OSTAVKU / Francuska ministrica obrazovanja upisala sina u privatnu školu pa izbio skandal

Image
Foto: Profimedia

Škola Stanislas de Paris, u koju su preselili svog sina i dvoje mlađe djece, poznata je privatna škola koju su, među ostalima, pohađali i princ Albert I. od Monaka i general Charles de Gaulle

15.1.2024.
21:50
Profimedia
VOYO logo

Francuska ministrica obrazovanja tek je došla na vlast, a već se našla u središtu skandala. Našla se na meti optužbi jer navodno nije navela prvi razlog upisivanja svoje djece u privatne škole, piše Guardian.

Nekoliko dana nakon što je Amélie Oudéa-Castéra preuzela dužnost suočava se s pozivima na ostavku nakon što je tvrdila da je njezina frustracija zbog izostanaka nastavnika u državnoj školi njezina najstarijeg sina bila razlog da ga premjesti u privatnu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim , javio se i bivši učitelj njezina sina koji tvrdi da su nova ministrica i njezin muž sina premjestili u privatnu školu jer su ga odbili upisati u razred na višoj godini.

"Osobno se osjećam napadnutom. Nisam bila odsutna, a čak i da je to bio slučaj, zasigurno bi se osigurala zamjena", izjavila je sada već umirovljena učiteljica iz te škole, koja je željela ostati anonimna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U osam godina nije bilo izostanaka u kojima učitelj nije bio zamijenjen", rekao je novinar Nicolas Poincare čiji je sin također pohađao istu državnu školu.

Danas su sindikalni predstavnici učitelja zatražili službenu ispriku od Oudéa-Castére, čiji resor ne uključuje samo obrazovanje već i sport te organizaciju ovogodišnjih Olimpijskih igara u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'SAMO 2 ZBOG PROBLEMA' /

'Kruži argument od 30 ministara, a Macron u Francuskoj promijenio njih 67. Kraće je na vlasti od mene'

Image
'SAMO 2 ZBOG PROBLEMA' /

'Kruži argument od 30 ministara, a Macron u Francuskoj promijenio njih 67. Kraće je na vlasti od mene'

Oudéa-Castéra demantirala je napise medija te pozvala na prestanak "osobnih napada" protiv nje.

"Ne želim ići dalje u područje osobnog i privatnog života. Previše je napada na koje sam pokušala što iskrenije odgovoriti. Ovo poglavlje moramo zatvoriti", rekla je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škola Stanislas de Paris, u koju su preselili svog sina i dvoje mlađe djece, poznata je privatna škola koju su, među ostalima, pohađali i princ Albert I. od Monaka i general Charles de Gaulle.

Predsjednik Emmanuel Macron je najnovijom rekonstrukcijom vlade pokušao oživiti drugi predsjednički mandat u kojem nema parlamentarnu većinu. Imenovanjem Gabriela Attala (34) pokušao je promijeniti rakurs svoje vladavine, no za sada, po svemu sudeći, u tome ne uspijeva, dok se uz ovaj skandal istovremeno suočava s optužbama za oštro skretanje svoje administracije udesno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Francuska dobila najmlađeg premijera u povijesti i prvog koji je otvoreno gay. Ljudi ga obožavaju

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo