EVAKUIRAN BOŽIĆNI SAJAM U BERLINU: / Navodno su privedena dvojica Sirijaca koji su iskusni s eksplozivima

Image
Foto: Gregor Fischer / AFP / Profimedia

Policija u Berlinu evakuirala božićni sajam, bila je riječ o lažnoj dojavi

21.12.2019.
23:51
Gregor Fischer / AFP / Profimedia
Play logo

Berlinska policija u subotu je evakuirala božićni sajam na trgu Breitscheid koji je bio poprište smrtonosnog napada prije tri godine kako bi istražila sumnjivi predmet i zatim objavila da je riječ o lažnoj dojavi, prenijele su agencije.

Te 2016. godine Tunišanin Anis Amri kamionom se zaletio u mnoštvo na božićnom sajmu na Breitscheidplatzu i ubio 12 osoba. Amri je bio radikaliziran islamističkom ideologijom, a ubila ga je policija u Italiji kamo je izbjegao nakon napada u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica sumnjivih muškaraca

Policija se ranije oglasila na Twitteru da provodi istragu sumnjivog predmeta, a zatim objavila da sumnje nisu potvrđene. Istraga je provedena zbog prisustva dvojice muškaraca za koje se sumnja da ih policija traži, no ta "sumnja nije potvrđena", rekao je policijski glasnogovornik, prenosi agencija France presse.

Play logo

Najprodavaniji dnevnik Bild napisao je u digitalnom izdanju da je policija privela dvojicu muškaraca, sirijskih državljana, u sklopu istrage na Breitscheidplatzu no nije naveo izvor te informacije. Bild navodi da su ta dvojica iskusna u rukovanju eksplozivom.

Jedan od njih živi u zapadnoj njemačkoj državi Sjeverna Rajna Westfalija, a za drugim je izdan uhidbeni nalog u Sjedinjenim Državama zbog optužnice vezane uz eksploziv, objavio je Bild. Policija nije za Reuters potvrdila te podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo