PA ŠTO JE OVO... / Dramatično stanje u Italiji: Siciliju je pogodila oluja slična uraganu, poginula dva muškarca, jedan se utopio u autu

Gradonačelnik je naredio zatvaranje svih poslovnih objekata do ponoći iz sigurnosnih razloga, osim ljekarni i trgovina živženim namirnicama

27.10.2021.
9:05
Screenshot / Twitter

Obilne kiše izazvale su nove poplave na talijanskom otoku Siciliji i uzele još jedan ljudski život, objavile su vlasti u utorak.

Muškarac (53), poginuo je kada se njegovo vozilo našlo u vodi u Cataniji, na istočnoj obali Sicilije, objavila je agencija ANSA u utorak. Policija vjeruje da je on izašao iz vozila i pokušao bježati pred nadirućom vodom, no nije uspio. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno je u blizini, navodi se.

Voda i blato prodrli u kuće

U sličnoj tragediji u nedjelju 67-godišnji muškarac je poginuo u Cataniji pošto mu je automobil zapeo u vodi i mulju. Za njegovom suprugom se još traga, navele su hitne službe.

Rijetka oluja nalik uraganu poplavila je istočne dijelove Sicilije i susjednu Kalabriju od ponedjeljka. U Cataniji podno Etne dijelovi grada su potpuno poplavljeni. Voda i blato prodrli su u kuće, a prekinuta je i opskrba strujom.

Zatvaranje svih poslovnih objekata

Gradonačelnik Salvo Pogliese napisao je na Facebooku da oluje "nisu nikada bile tako silovite i takvog intenziteta".

Naredio je zatvaranje svih poslovnih objekata do ponoći iz sigurnosnih razloga, osim ljekarni i trgovina živženim namirnicama. Stanovnici Catanije ne smiju napuštati svoje domove, napisao je.

Talijanske nadležne službe predviđaju da će se oluje nastaviti u srijedu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali