DRAMATIČAN VIDEO: / Nacisti se sukobili s antifašistima, izbodeno je najmanje 10 ljudi!

27.6.2016.
9:18
YouTube
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Skupina od oko 25 neonacista dobila je dopuštenje za održavanje skupa u Sacramentu, a jedan od neonacističkih vođa rekao je da su htjeli održati prosvjed protiv nasilja koje je pratilo skupove Donalda Trumpa.

Na neonacističkom skupu došlo je do nasilja kad se pojavilo više od 150 anarhista i antifašista te su se suprotstavili neonacistima, navode mediji.

Antifašistički prosvjednici uzvikivali su "Fašisti, idite kući" i nekoliko je nacista otjerano. Na svojoj internetskoj stranici skupina Antifašistička akcija Sacramenta je rekla da ima moralnu dužnost odbaciti platformu nacista.

Prosvjednici izbodeni nožem

U sukobu dviju skupina neki su izbodeni nožem, a žrtve su na objema stranama, rekao je šef policije u Sacramentu Sam Somers, kako navodi list Sacramento Bee.

Dvoje ljudi ima ozljede opasne za život, objavila je televizijska postaja KCRA.

Somers je rekao da su se u Sacramentu već događali neonacistički skupovi, ali "ovaj put su anarhisti poduzeli agresivniji način da izazovu kaos u gradu".

On je kazao da neonacisti, unatoč poruci koju šire, imaju pravo održavati skupove prema prvom amandmanu američkog Ustava.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali