Nakon što je Jelena Manojlović izašla u javnost s pričom da joj je prekjučer u Beogradu tamošnji "Parking servis" zbog nepropisnog parkiranja pokupio automobil u kojem se nalazila 6-mjesečna beba, sada su reagirali i iz te tvrtke i to tako da su protiv majke podnijeli prijavu Gradskom centru za socijalni rad, zbog zanemarivanja djeteta.

Majka šestomjesečne bebe koja je ostala u automobilu kojeg je odvezao pauk za Blic je ranije ispričala kako je automobil i dijete ostavila na tek nekoliko minuta ispred radnog mjesta njezinog supruga do kojeg je svratila na brzinu, nešto uzeti. Tvrdi i kako

"Kako je bilo jako hladno, bebu sam ostavila u automobilu da se ne smrzava. Već u 19.02 sišla sam dolje s mužem, a onda sam imala što i vidjeti. Vozilo "Parking servisa" je odnosilo moj automobil i šestomjesečnu bebu u njemu. Dozivala sam ih, zajedno sa mužem i trčali smo za njima, ali oni su nastavili voziti u nepoznatom pravcu", ispričala je uznemirena Beograđanka.

Majka prijavljena Centru za socijalnu skrb

Rekla je da je u tom trenutku osjetila paralizirajući strah te da joj ni sada nije jasno kako nisu vidjeli da se beba nalazi u automobilu. Međutim, još ju je više šokirao odgovor koji je dobila od službe za korisnike kad ih je nazvala da im kaže što se dogodilo.

"Oni su mi samo poručili da dođem do autoplaca gde preuzeti dijete. Odmah sam sjela u auto i otišla tamo. Dijete je vrištalo i plakalo kad sam stigla. Kao što bi vjerojatno i svaka majka učinila. počela sam vikati na njih i ispitivati ih kako to da nisu vidjeli dijete. Pitala sam ih i zašto nisu stali kad su doznali što se dogodilo na što su mi oni zaprijetili da će pozvati socijalnu službu. Strašno , ispričala je.

U konačnici, to se zaista i dogodilo. Naime, iz Parking servisa tvrde da nije prošlo "tek nekoliko minuta" kako navodi Manojlović već punih 15 minuta pa su majku prijavili za zanemarivanje djeteta.

O slučaju su se oglasili priopćenjem koje je prenio Blic.

'Beba je bila sama u autu puno dulje od nekoliko minuta'

"Provjereili smo je mjenjač vozila bio u brzini te je li podignuta ručna kočnica, što je standardna procedura, ali tom prilikom nismo primjetli da ima nekoga u vozilu. Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu „Parking servisa“ za smeštaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je dizalica „pauk“ ušla u Dunavsku ulicu, radnik „Parking servisa“ je obaviješten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba. Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu. Sve se dogodilo u nekoliko minuta, jer je mjesto s kojeg je nepropisno parkiran automobil uklonjen u Ulici Visokog Stevana u neposrednoj blizini placa za smještaj vozila „Parking servis“ u Dunavskoj ulici. U istom trenutku, na tridesetak metara od placa „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba. Radnici „Parking servisa“ su, zatim, zajedno s ocem, utvrdili da je beba dobro i procijenili da je nesigurno spuštati vozilo na ulici te su nastavili do placa „Parking servisa“, a oca povezli dizalicom. Prilikom otvaranja vozila konstatirano je da je beba spavala. Postavlja se pitanje koliko je beba prije intervencije pauka bila sama, bez roditeljskog nadzora u vozilu. Stoga je Parking servis podnio prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja djeteta protiv majke", stoji u priopćenju tog javnog gradskog poduzeća.