Dobio je četvero djece sa svojom sestrom i to je OK!

Njemačko nacionalno etičko vijeće pozvalo je na dekriminalizaciju incesta nakon što su proučili slučaj muškarca koji je sa svojom sestrom dobio četvero djece.

25.9.2014.
9:45
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Patrick Stuebing bio je usvojen kao dijete i sestru je upoznao tek u svojim 20-tima. Otkad je 2008. zatvoren zbog incesta, njegovi javni pozivi pokrenuli su ozbiljnu debatu. Seksualni odnosi između braće i sestara i roditelja i njihove djece zakonom su zabranjeni po članku 173. njemačkog kaznenog zakona.

Stuebing je imao 24 godine kad je upoznao svoju sestru, tada 16-godišnju Susan Karolewski. Par je dobio četvero djece. Nakon što je osuđen za incest, Stuebing je proveo tri godine u zatvoru. Troje djece im je oduzeto, a Susan je dozvoljeno zadržati samo najmlađe. Dvoje djece imaju teškoće u razvoju no nije poznato je li uzrok tome to što su začeta u incestu.

U srijedu je Njemačko etičko vijeće preporučilo promjenu ovog članka zakona. Rizik od rađanja djece s posebnim potrebama nije dovoljan da bi se u to pitanje uplitao zakon, a dekriminalizacija incesta neće ukloniti ogroman društveni tabu koji to pitanje okružuje, zaključili su.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali